Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други основни криптовалути претърпяха внезапен

...
Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други основни криптовалути претърпяха внезапен
Коментари Харесай

Паника на пазара: Биткойн, Етериум и останалите криптовалути се сриват

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други съществени криптовалути претърпяха неочакван срив след седмица, в която някои от най-големите крипто компании бяха разтърсени от шокиращи регулаторни дейности.

Спад в цените на криптовалутите

Цената на Биткойн се намали до към $25,000, стигайки до най-ниското си равнище от март месец насам. Цената на Етериум също е в низходяща наклонност, губейки равнището от $1,800.

Към момента на писане на публикацията и двете криптовалути съумяха да възстановят част от загубите като BTC се търгува за $26,000 на Binance, а ETH за $1,740. Това съставляват спадове надлежно от към 3% и 5%  за последните 24 часа. Обемът на търговия с BTC през последното денонощие възлиза на $16.1 милиарда, токато този на ETH е $7.94 милиарда.

Другите криптовалути от първата десетка – BNB , XRP , ADA , MATIC , DOGE и SOL – обаче претърпяха надалеч по-големи спадове, като единствено за няколко часа изгубиха сред 10 и 25%.

Еднодневният механически разбор на Биткойн от TradingView демонстрира много бичите настроеняи на пазара с обобщението и осцилатори, сочещи към “продажба ” с 14 и 2 сигнала, надлежно. Пълзящите междинни са на “силна продажба ” с 12 сигнала.

Анализът на Етериум не е доста по-различен. Обобщението и пълзящите междинни сочат към “силна продажба ” с 15 и 12 сигнала надлежно, до момента в който осцилаторите са на “продажба ” с 2.

Акции на Coinbase

Този срив на криптовалутите – който потопи крипто пазара до към $1 трилион обща пазарна капитализация и разказан като “абсолютна кървава баня ” от един трейдър в Twitter – идва в миг, когато една от водещите международни организации за кредитен рейтинг – Moody’s – намали вероятността си пред закъсалата борса за криптовалути Coinbase от постоянна на отрицателна.

Анализаторите на Moody’s написаха, че “несигурният мащаб ” на събитията от тази седмица е провокирал понижаването на рейтинга на Coinbase, поставяйки ценовата ѝ вероятност на “отрицателна ” за идващите 12 до 18 месеца.

Регулаторен напън

Тази седмица Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) упрекна Coinbase в противозаконна активност, разширявайки репресиите си против промишлеността, откакто съди най-голямата платформа за крипто търговия в света Binance, обвинявайки я в редица нарушавания, които включват погрешно ръководство на средствата на потребителите, завишаване на размера на търговията и отбягване на регулациите.

Акциите на Coinbase, достигнали връх малко след пазарния си дебют през 2021 година се сринаха с съвсем 90% заради възходящите опасения, че репресиите към крипто търговията в Съединени американски щати могат да доведат до края на промишлеността.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР