Битките каляват характерите. В това предстои да се убедят двама

...
Битките каляват характерите. В това предстои да се убедят двама
Коментари Харесай

Падаш, ставаш и продължаваш....

Битките каляват характерите. В това следва да се убедят двама огромни гении в състава на Левски - Пламен Андреев и Асен Митков.

Двамата 17-годишни играчи станаха част от трагичния конфликт за Суперкупата против Лудогорец.

Вратарят се показа на положително равнище и се отличи с няколко спасявания в постоянното време, а при осъществяванията на дузпите отрази една и малко не му доближи да избави други две.
 Снимка 586116
Източник:

Асен Митков пък имаше тежката отговорност да бие решаващата дузпа и... пропусна. Халфът, който е считан за един от най-големите гении от школата на " сините ", не един път е показвал в младежки мачове, че умее да извършва сполучливо 11-метрови наказателни удари като имаше 100 %-ова успеваемост, само че нощес нямаше този шанс.
 Асен Митков - нешлифованият елмаз в състава на Станимир Стоилов
Асен Митков - нешлифованият елмаз в състава на Станимир Стоилов

Офанизвният полузащитник е един от най-големите гении на " Герена "

Митков, въпреки и единствено на 17 години, има висок футболен разсъдък, мощен темперамент и продуктивност на терена. Специалисти настояват, че пред полузащитника има голямо бъдеще и фактът, че Станимир Стоилов му гласоподава такова доверие, да бие решаваща дузпа, е повече от индикативен. Талантът, въпреки да не получава доста игрови минути, от към година е неизменима част от " сините ". За нежната си футболна възраст, той към този момент натрупа и голям опит. Снощният трагичен процес на събитията, сигурно ще го кали още повече, което ще му е по този начин скъпо в бъдеще.
 Асен Митков и Пламен Андреев влязоха в историята на Левски
Асен Митков и Пламен Андреев влязоха в историята на Левски

Халфът е най-младият футболист, играл за " сините " през последните няколко сезона

Феновете на Левски за следващ път демонстрираха какъв брой доста обичат тима си и ценят юношите си. Те приветстваха бурно Асен Митков, Пламен Андреев и Марин Петков, който също пропусна дузпа. А пред тях има огромно бъдеще.
 Снимка 586119
Източник:

Андреев не един път е доказвал, че заслужава да бъде първи избор на вратата и обстановката към Николай Михайлов е шансът той да грабне тази опция. Едва на 17 години стражът към този момент е капитан на столичния гранд и първи подвигна Купата на България -- привилегия, която имат доста малко негови връстници във футбола. Не инцидентно Пламен Андреев бе отличен и измежду най-обещаващи млади футболисти в света в ранглиста на Футболната обсерватория СИЕС. Там вратарят зае 22 място.
 Пламен Андреев пред ТОПСПОРТ: Левски за мен е вяра, изпитвам благоговение към синята фланелка
Пламен Андреев пред ТОПСПОРТ: Левски за мен е вяра, изпитвам благоговение към синята фланелка

Талантът даде първото изявление в кариерата си

А в този момент следва доста работа пред двамата, както и пред целия тим на Левски, който сподели, че се движи в вярната посока.

От своя страна последователите не стопират да дават урок по поддръжка и са компактно зад тима, разкош, който нямат всички футболни грандове в България.

И както след отпадането от Хамрун, по този начин и след изгубената Суперкупа, издигнатият на " Герена " транспарант, гласящ: " Падаш, ставаш и продължаваш, Левски в никакъв случай не предаваш ", е повече от мотивиращ. За Асен, за Пламен и за всички футболисти на Левски....
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР