Битката за задължителен претендент на IBF между Кубрат Пулев и

...
Битката за задължителен претендент на IBF между Кубрат Пулев и
Коментари Харесай

Кубрат Пулев подгрява мегасблъсъка на Антъни Джошуа

Битката за наложителен кандидат на IBF сред Кубрат Пулев и Дилиън Уайт може да попадне в листата с мачове за идващия мегадвубой на Антъни Джошуа, пишат профилираните боксови издания. Двамата, които ще си оспорват правото да се изправят против английския хегемон в тежка категория, може да се бият един против различен не къде да е, а на "Уембли " през летните месеци.

Това е съвсем обезпечено, в случай че Еди Хърн — промоутърът на Джошуа и Уайт, завоюва търга за организирането на мача на Дилиън против Кобрата. Това ще значи, че двамата боксьори могат да попаднат в "подгряващ " мач преди дуел на Антъни Джошуа, който може да е против Дионтей Уайлдър.

И двамата желаят подобен мач да бъде контрактуван час по-скоро и е доста евентуално да бъде плануван за лятото. Сметките им обаче могат да бъдат комплицирани от Александър Поветкин. Руснакът е кандидат на WBA и WBO, като и двете трофеи се държат от Джошуа. Ако от лагера на руснака изискат мач с британеца, то той ще би трябвало да се съгласи, защото в противоположен случай рискува да му бъдат отнети поясите.

Независимо дали мачът на Джошуа е против Поветкин или Уайлдър, упованията са Кубрат Пулев и Дилиън Уайт да се бият за претендентското място на IBF като подгряваща борба преди черешката на тортата — дуелът на Джошуа. От противника на британеца зависи само мястото, на което ще се организира галавечерта — още веднъж в Кардфи или на "Уембли " в Лондон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР