Битката за титлата във Формула 1 стана още по-ожесточена и

...
Битката за титлата във Формула 1 стана още по-ожесточена и
Коментари Харесай

Хамилтън спечели в луда надпревара на "Джеда" и се изравни с Верстапен

Битката за купата във Формула 1 стана още по-ожесточена и ще се взема решение в последното съревнование за сезона, откакто международният първенец Люис Хамилтън победи в дебютното Гран При на Саудитска Арабия! В трагична конкуренция, изпълнена с произшествия, прекъсвания, поява на автомобил за сигурност и санкции, водачът на " Мерцедес " записа 103-ата си победа във Формула 1.

Така Хамилтън и кандидатът Верстапен, останал втори довечера, към този момент са с равни точки на върха - по 369.5. При конструкторите " Мерцедес " взе задатък от 28 точки пред " Ред Бул " поради третото място на Валтери Ботас.

На писта " Джеда " Верстапен опита да задържи водачеството в надпреварата и шампионата, употребявайки друга тактика. Той опитва да приключи конкуренцията със приблизително меки гуми, до момента в който Хамилтън избра твърдите, което му обезпечи единствено едно влизане в бокса.

Британецът съумя да изпревари в 45-ата обиколка водача на " Ред Бул ", който получи и наказване от 5 секунди добавено време. Причината беше случай сред седемкратния международен първенец и Верстапен в 43-ата обиколка. В 27-ми завой Хамилтън удари болида на нидерландеца, при което предното крило на Люис бе развалено.

The big talking point from Jeddah????????
— Formula 1 (@F1)

" Не съумях да схвана за какво той спря по този начин нападателно пред мен. Ударих го откъм гърба, а по-късно той форсира. Не разбрах какво се случи. По-късно ми беше обяснено, че са му наредили да ме пропусне. ", разяснява случая Хамилтън.

" Намалих, бях в дясната половина и желаех да ме изпревари. Може би той не искаше. Не разбрах какво се случи там. ", съобщи Верстапен след надпреварата.

Последният старт за сезона е Гран При на Абу Даби, на пистата " Яс Марина ", идната неделя.

Second place means the title fight goes on to the final race of the season for Max????????
— Formula 1 (@F1)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР