Битката за титлата във Формула 1 между Макс Верстапен и

...
Битката за титлата във Формула 1 между Макс Верстапен и
Коментари Харесай

Верстапен: Битката за титлата с Хамилтън промени мнението ми за него

Битката за купата във Формула 1 сред Макс Верстапен и е предиздвикала водача на " Ред бул " да промени мнението си за седемкратния международен първенец. Това призна Верстапен при започване на надпревари уикенд за Гран при на Абу Даби, финален 22-и кръг за сезон 2021.

В него двамата с Хамилтън влизат с равни точки - 369.5. Пилотът от Нидерландия обаче има преимущество по броя победи - девет против осем. Верстапен има още девет полпозишъна против пет за Хамилтън и 17 качвания на подиума при 16 за Хамилтън.

Попитан дали мнението му за Хамилтън и " Мерцедес " се е трансформирало през този сезон Верстапен отговори: " Да, и то не в позитивен аспект ", сподели той пред The Race.

Напрежението сред двамата се повиши още повече след, когато имаше конфликт на пистата, а Верстапен беше осъден поради държанието си. Бившият началник на Формула 1 Бърни Екълстоун взе отношение по тематиката и разгласи, че Верстапен е бил " унизен от " Мерцедес ".

" Щом споделя по този начин, очевидно вижда, че нещо не е наред. Не бих го нарекъл тормоз, само че се случват неща, които не са верни ", сподели още Верстапен.

Той и Хамилтън се изправиха очи в очи на конференцията преди надпреварата на пистата " Яс Марина ", като приказваха пред медиите. Въпреки че избягваха зрителен контакт водачите резервираха положителния звук. Преди брифинга автобус шефът на Формула 1 Майкъл Маси и спортният шеф Рос Браун ги предизвестиха да няма произшествия в неделния старт.

" Да се надяваме, че стюардите няма да имат толкоз работа, както през предходната седмица. Искам да имаме хубаво съревнование, без санкции или други решения ", разяснява Хамилтън.

Верстапен беше сбит: " Зная какво написа в правилника за водачите, няма потребност да ми се припомня ".

 Верстапен: Битката за купата с Хамилтън промени мнението ми за него
© Associated Press

По отношение на напрежението Хамилтън посочи, че не гледа обратно и не счита опита си за преимущество. " Никога не виждам към предходните сезони и предходните трофеи, започваме постоянно от нулата. Всеки сезон е друг, по тази причина и карам с №44, а не с първи, пускам наедно с другите ", добави британецът.

Темата за борбата за купата разяснява и двукратният международен първенец Фернандо Алонсо, който кара за " Алпин ". Испанецът, който е някогашен съотборник с Хамилтън, не крие пристрастията си към Верстапен.

" Мисля, че Макс има всичко належащо да стане първенец. Той е най-хубавият през тази година ".

Междувременно Международната автомобилна федерация (ФИА) и Формула 1 оповестиха, че Абу Даби остава в календара до 2030 година Пистата " Яс Марина ", която дебютира през 2009 година ще бъде финално съревнование, както и до момента.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР