Битката за Славянск може да се окаже ключова за превземането

...
Битката за Славянск може да се окаже ключова за превземането
Коментари Харесай

Славянск е следващата голяма битка в Украйна

Битката за Славянск може да се окаже основна за завладяването на Донецка област, счита английското военно разузнаване. Градът е под непрекъснат обстрел от седмици, само че офанзивите на съветската войска се усилиха, откакто в неделя съветската войска ​.

В момента главните боеве се водят за Харков, както и за Донецка област, в която водеща е борбата за Славянск и за още два града - Бахмут и Северск, твърди американският.

В момента съветската войска е на към 16 км на север от Славянск. Там тя е концентрирала силите от централния и южния фланг.

Засега украинската войска удържа настъплението към Славянск и за последната седмица е позволила прогрес на съветската войска от единствено 5 км. Но боевете се усилват, заяви. В момента борбата е най-тежка в региона на село Мазановка.

Новините идват след нощ на въздушна паника, звучала съвсем в цяла Украйна, оповестиха осведомителните организации. Сирени са звучали в това число и в западните региони на страната, които се считат за по-защитени от съветската експанзия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР