Битката за приза най-срамен момент на българската прокуратура е безмилостно

...
Битката за приза най-срамен момент на българската прокуратура е безмилостно
Коментари Харесай

В позиция до медиите Nexo винят прокуратурата в произвол, ще съдят България

„ Битката за наградата „ най-срамен миг ” на българската прокуратура е безмилостно жестока от десетилетия насам, само че и днешният ден се подрежда високо в класацията “. Това се споделя в позиция на компанията Nexo, публикувана до медиите.

От компанията настояват, че към момента не са им показани публични документи, които еднопосочно да посочат искания към Nexo.

„ Компенсира се обаче с излишно показна акция, с присъединяване на лица, които отхвърлят да се легитимират и часове наред не са показвали заповед за претърсвания. Задържани са хора, без да има поименни заповеди за задържането им “, настояват от компанията, за която прокуратурата твърди, че е финансова пирамида.

Публикуваме позицията им без съкращения:

„ Всичко протичащо се досега е в изострен прорез с откритите правни и процесуални правила, показващи тоталната непросветеност на провеждащите тази срамна акция и са недостойни за една правова страна.

Както постоянно обезщетенията, които България ще изплати след заведените и извоювани искове от Nexo, ще са следващ антирекорд в размер на стотици милиони, само че за жалост ще са за сметка на българския поданик.

Фактите:

Нексо не предлага услугите си на територията на Република България, точно тъй като постоянно сме очаквали, че е допустимо да попаднем под обстрела на парадокса. Размерите, в които той може да се разгърне, надминават обаче и най-смелите ни упования.

Nexo е измежду крипто-компаниите с най-високи стандарти във връзка с “познавай-клиента-си ” и ограниченията срещу изпирането на пари. Отвъд общоприетите начини на всяка финансова институция, Nexo употребява услугите на компании като Chainalysis, които се употребяват в това число от ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ. Това разрешава на нашите експерти, минали специфична подготовка в Съединени американски щати против изпирането на пари, да са сигурни в произхода на влизащите на платформата крипто активи, както и да знаем накъде отиват изтеглените от платформата такива.

След експлоадирането на войната в Украйна и последвалите наказания, Nexo предприе една от най-стриктните политики във връзка с глобените територии и човеци вследствие на съветската експанзия. Нещо повече, бяхме и измежду първите, които спомогнаха в набирането на средства за жертвите.

Брифингът на прокуратурата и неубедителният отговор на въпроса това интернационална акция ли е не остават никакво подозрение, че това е местен български произвол.

Опортюнистично се употребяват диалози с регулатори в други юрисдикции, с цел да се направи внушението, че това е освен това от акция за ликвидиране и плячкосване на проспериращ бизнес. Исторически Нексо постоянно е кооперирало с рационални и обосновани претенции за информация.

Nexo е горделив шеф на над 600 души в България и сме измежду образците за компания, платила десетки милиони левове под формата на налози и осигуровки, създавайки неповторим личен артикул и правейки компанията международният номер едно в сферата си.

Ще предприемем всички разрешени от закона дейности, с цел да защитим своите чиновници, както и самата компания от този възмутителен произвол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР