Битката за президентският пост в САЩ се оказа по-ожесточена от

...
Битката за президентският пост в САЩ се оказа по-ожесточена от
Коментари Харесай

Оспорвана надпревара между Тръмп и Байдън. И двамата вярват в победата

Битката за президентският пост в Съединени американски щати се оказа по-ожесточена от предстоящото. Към 6 часа българско време в страната затвориха и последните изборни секции, като досега още не е ясно кой е спечелилият.

Към момента наподобява, че актуалният президент  Доналд Тръмп ще завоюва вота в Охайо, Флорида и Тексас, до момента в който някогашният вицепрезидент Джо Байдън е любимец в Аризона. Това са основни колебаещи се щати, които на процедура вземат решение изборния резултат, написа Си Ен Би Си.

По данни на Би Би Си досега демократът Байдън води в президентската конкуренция със 220 гласа в изборната гилдия против 213 за Тръмп. За да стане президент, един от претендентите би трябвало да събере най-малко 270 гласа.

Републиканците и демократите се боря и за надзор над Сената на Съединени американски щати, като Демократическа партия завоюва ново място в Колорадо, което през 2016 година отиде за Републиканската партия, до момента в който противоположното се случи в Алабама.

Според Ен Би Си камарата на представителите ще остане под контрола на демократите.

Джо Байдън съобщи, че е убеден в спечелването на изборите, оповестиха осведомителнвите организации.

Той обаче сподели, че ще отнеме известно време до оповестяването на резултатите. Призова симпатизантите си да бъдат търпеливи и да не губят религия. " Смятаме, че сме на път да спечелим тези избори ", сподели Байдън в тирада в своя щат Делауер малко след среднощ.

„ Уверени сме за Аризона ”, сподели 77-годишният политик, застанал до брачната половинка си Джил. " Ще спечелим Пенсилвания ", добави Байдън.

Същевременно с Доналд Тръмп предсказа " огромна победа " на президентските избори в Съединени американски щати.

„ Ние водим с ГОЛЯМА преднина, само че те се пробват да ОТКРАДНАТ Изборите. Никога няма да им позволим да го създадат. Не може да се подават гласове след затварянето на изборните Секции! ”, написа президентът в Twitter.

„ Ще направя изказване тази нощ. Голяма ПОБЕДА ”, съобщи той във втори туит.

Социалната мрежа означи незабавно като евентуално заблуждаващ туитът на Тръмп за „ открадване ” на изборите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР