Битката за правова и демократична държава е постоянно усилие. Задачата

...
Битката за правова и демократична държава е постоянно усилие. Задачата
Коментари Харесай

Никола Минчев за промените в Конституцията: Битката за правова и демократична държава е постоянно усилие

Битката за правова и демократична страна е непрекъснато изпитание. Задачата ни е да създадем промени във фундамента, в метода, по който работи правосъдната власт.Това сподели в изявление за " Панорама " от ПП-ДБ. 

Според него, не се следи оттегляне от главната цел - промяна в правосъдната власт, гарантиране на независимостта на съда и отчетност на прокуратурата.

" С нито една препоръчана смяна не сме се опитвали да спечелим нещо за себе си. Това са тематики, които са подготвени за разискване. Представихме концепцията за националния празник, вярвайки, че 24-ти май е обединителна дата в българското общество. В рамките на полемиката се видя, че това няма задоволително поддръжка, с цел да бъде признато дефинитивно. Това в никакъв случай не е бил фокусът на конституционните промени, въпреки че прикова внимание ", разяснява още Минчев. 

Той изясни, че измененията в Конституцията би трябвало последователно да дадат резултат и правораздаването да се усети по-близо до жителите: да е навременно и заслужено. " Качествената уредба в никакъв случай не може да е изпитание на вятъра ", безапелационен бе той. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР