Битката за последното осмо място на Финалния турнир на ATP

...
Битката за последното осмо място на Финалния турнир на ATP
Коментари Харесай

Битката за последното място в Лондон навлиза в решаваща фаза

Битката за последното осмо място на Финалния шампионат на ATP по-късно този месец навлиза в решаваща фаза. В петък се изиграха четвъртфиналните срещи от тутрина от серията “Мастърс” в Париж. Всъщност един от четирите дуела не се игра, защото международният №1 Рафаел Надал не излезе на корта против сръбския квалификант Филип Крайнович поради проблем с коляното. Последният 1/4-финал пък приключи в първите часове на събота. В него американецът Джак Сок (№16 в схемата), един от тенисистите с шансове да се доберат до Финалния шампионат в Лондон, надделя испанския деец Фернандо Вердаско с 6:7 (3), 6:2, 6:3.

В другите два четвъртфинала поставеният под №9 американски колос Джон Иснър, който в предходната фаза отстрани трагично Григор Димитров, се пребори с аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро с 6:4, 6:7 (5), 6:4, а участващият с “уайлд кард” френски деец Жулиен Бенето в профил поставения под №3 хърватин Марин Чилич със 7:6 (5), 7:5.

В полуфиналите в събота изигралият към този момент няколко тежки мача в шампионата Иснър ще мери сили с Крайнович, а Сок ще има за противник Бенето.

Иснър и Сок остават в борбата за последното осмо място, като забавното е, че двамата може да се срещнат на финала и в директен дуел между тях да дефинират последния участник в Лондон. И за двамата изискването да се класират за Финалния шампионат на ATP е да завоюват купата в Париж.

Поражението от Иснър постави завършек на очакванията на Дел Потро да се пребори за място в Лондон. Показващият отлична форма напоследък аржентинец преклони глава пред 208-сантиметровия американец и напълно малко не му доближи, с цел да играе в британската столица. Делпо остана на 20 точки в класацията ATP Race от испанеца Пабло Кареньо Буста, който към днешна дата заема осмото място (ако не броим швейцарецът Стан Вавринка, който ще се появи още веднъж на корта едвам през идващия сезон).

Трябва да се има поради обаче, че отказването на Надал преди дуела с Крайнович слага под въпрос присъединяване на испанеца в Лондон и в случай че той пропусне влиятелната конкуренция, това може да промени нещата и да отвори вратата пред Дел Потро, Сок или Иснър.

Гарантирано място на шампионата в Лондон с изключение на Надал и нашият Григор Димитров имат още Роджър Федерер, Александър Зверев, Доминик Тийм, Марин Чилич и Давид Гофен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР