Битката за истина и справедливост никога не е лесна и

...
Битката за истина и справедливост никога не е лесна и
Коментари Харесай

Сезон 2 на Пороците на Токио по HBO Max - смъртоносно преследване из подземния свят на Япония

Битката за истина и правдивост в никакъв случай не е лесна и доста рядко е честна, само че все пак си заслужава да бъде водена. Ако има сериал, който ни убеждава в това, той е " Пороците на Токио ".

Хитовата Max Original продукция, основана на едноименната биографична книга на журналиста Джейк Аделстийн, се завръща с втори сезон, в който залозите стават все по-високи, а всяка сянка крие врагове и предатели.

Историята

Действието във втория сезон стартира там, където завърши първият. Джейк Аделстийн носи на детектив Хирото Катагири видео касета, чието наличие може да провокира най-големия политически скандал в историята на Япония.

На нея се вижда по какъв начин зам.-министърът на външните работи несъзнателно убива хостесата Полина на яхта, принадлежаща на мафиотския необут Тозава.

По съвет на Катагири, Джейк споделя тайната със своя редактор Еми, чиято честност е неоспорима. Тя по всякакъв начин се бори против издевателството над дами в Япония. Медийната среда в страната обаче е особена - царува максимата, че в страната закононарушения не се случват.

В същото време друга основна героиня - Саманта, сбъдва фантазията си да отвори собствен личен нощен клуб. Но заплаща висока цена. Тя е принудена да търси финансова помощ от Ишида - главата на мафиотския клан Чихара-кай.

Успокоява я фактът, че тогавашният ѝ ухажор Сато ще е представителят на клана, който ще надзирава начинанието. Саманта обаче не допуска, че след последната им среща Сато едвам оцелява, откакто негов зависещ се пробва да го убие.

Макар да остава жив, проблемите му едвам стартират. Хаяма - емоционален и безсъвестен палач, е освободен от пандиза и заема тогавашната си позиция като дясна ръка на мафиотския необут Ишида. Между него и Сато стартира омраза, която се ожесточава доста, откакто Хаяма пробва да притегли Кайто в клана - последното нещо, което Сато би желал за своя по-малък брат.

През това време гангстерската война в Токио взема следващ поврат. Тозава изчезва безследно и Ишида съзира опция да си върне част от изгубените територии. От своя страна заместникът на Тозава - Ябуки, е много по-дипломатично надъхан и се стреми към мир, който да е в изгода и на двата клана.

Случващото се кара детектив Катагири да осъзнае, че досегашната му тактика да поддържа баланс сред другите фракции на Якудза не е довела до нищо.

Ще би трябвало да предприеме изцяло друг метод, в случай че желае да нанесе сериозен удар по проведената престъпност в Токио.

По този път обаче има голям брой трудности, а едно от тях може да се окаже американецът Джейк, който безогледно стартира връзка с Мисаки - любовницата на Тозава.



Кой взе участие?

И през новия сезон водещите лица в актьорския състав са Ансел Елгорт в ролята на Джейк, както и една от най-големите звезди на японското кино - Кен Уатанабе. Той се превъплъщава в облика на детектив Катагири. Рейчъл Келър и Шо Касамацу също не престават да се оправят чудесно с функциите надлежно на Саманта и Сато, а Ринко Кикучи (Еми) получава опция да показва повече от актьорския си гений спрямо първия сезон.



Най-известното лице в плана обаче е зад камерата. Изпълнителен продуцент на сериала е добре познатият на киноманите Майкъл Ман, в чиято креативна биография са филми като " Пороците на Маями ", " Последният мохикан ", " Жега ", " Авиаторът ", " Али ", " Ферари " и още доста други. Сценарият още веднъж е на Джей Ти Роджърс, който през 2021 година работи и по друга продукция на HBO - високо оценената от фенове и критици политическа драма " Осло ".

За край

Вторият сезон на " Пороците на Токио " продължава да следва печелившата формула, която донесе толкоз огромна известност на неговия предходник.

Ман и Роджърс основават атмосфера на непрестанна опасност и възприятие на неизбежност, която не разрешава на феновете да се провиснал изцяло даже в привидно най-спокойните моменти. Всяка разгадана тайнственост води до някоя по-голяма и рискова, а моралът и правилата на основния воин са сложени на все по-сериозни тествания.

Първите два епизода от втория сезон на " Пороците на Токио " ще бъдат налични в HBO Max от 8 февруари.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР