Битката за Донбас ще бъде тежка, но бърза и съкрушителна

...
Битката за Донбас ще бъде тежка, но бърза и съкрушителна
Коментари Харесай

Битката за Донбас: Специалните части ще поставят точка

Битката за Донбас ще бъде тежка, само че бърза и съкрушителна за Киев. Русия се приготви съвършено за решаващата фаза на специфичната интервенция, като извлече безусловно верните уроци от настъпленията в посока Суми, Чернигов и Киев. Западните военни специалисти, които проучват хода на военните дейности в Украйна, са уверени в това.

Освен това, след интервенцията за налагане на мира в Грузия, Русия бързо извърши военна промяна, правейки въоръжените сили по-мобилни и съвременни.

Украинската специфична интервенция потвърди успеваемостта на военната промяна, която се организира от 2008 година, написа Джак Уотлинг, старши помощник в “Кралския институт за обща служба” в публикация за “Гардиън”.

През годините на промените проблемите, присъщи на руската войска, бяха изцяло решени. Това по-специално е огромният брой редови войници с липса на опитни подофицери. Персоналът, състоящ се от наборни военнослужещи, се сменяше доста постоянно и е допустимо да се командват елементи единствено по открити формули, които не са се променяли от десетилетия, декларира Уотлинг.

Сега в съветската войска, наброяваща към 1 милион военни, едвам една трета са наборници. Високият дял на бойците по контракт разрешава по-голяма еластичност при слагането и осъществяването на военни задания, разяснява Уотлинг.

Усъвършенстваните през годините тактики се употребяват необятно в Украйна, където бойните дейности се водят главно на равнище ротна и батальонна тактическа група. Освен това до началото на украинската специфична интервенция казусът, който се появи по време на специфичната интервенция в Сирия, беше позволен: компликациите с материално-техническото доставяне на групировките на ротите постановиха звената за ръководство на доставките да бъдат върнати още веднъж в постоянните войски.

Украинската интервенция е неповторима и с най-широко потребление на съветските специфични елементи, които са добре оборудвани и имат богат опит в бойните дейности.

Руският офицерски корпус натрупа военен опит по време на антитерористичната интервенция в Северен Кавказ, а по-късно и в Сирия. Руските специфични елементи са склонни да работят на дребни групи зад вражеските линии, отбелязва Уотлинг. Именно с работата на специфичните елементи са свързани най-ефективните противодиверсионни интервенции на съветските въоръжени сили.

Също по този начин първата фаза на украинската специфична интервенция усили условията за обмисляне и командване, отбелязва Уотлинг. По време на борбата за Донбас ще се ползват нови способи за разполагане на подразделения с друго равнище на съоръжение, опит и подготовка, приспособени към променените условия и задания.

Уотлинг отбелязва, че огромните съветски учения са били осъществявани за бойно координиране на разнообразни подразделения (моторна пехота, танкове, артилерия, снайперисти, авиация...). Но първата фаза на украинската специфична интервенция се трансформира в доста по-ефективен метод за образование на съветската войска да извършва толкоз огромни задания, които просто не са поставяни в Чечения, Грузия или Сирия.

Бившият анализатор на Централно разузнавателно управление на САЩ Лари Джонсън, който е работил за отдела за битка с тероризма на Държавния департамент на Съединени американски щати, спори с другите американски военни специалисти, които се пробват да омаловажат триумфа на съветските военни в Украйна.

Джонсън декларира, че всички бойни задачи, сложени по време на първата фаза на специфичната интервенция, са изпълнени.

„ През първите 24 часа от съветската военна интервенция всички украински наземни радарни качества за прихващане бяха унищожени. И без тези радари украинските Военновъздушни сили губят способността си да правят прихващане въздух-въздух “, споделя Джонсън.

Анализаторът е учуден от скоростта и размаха на рускотонастъпление. Само за три седмици съветските войски получиха цялостен надзор над повърхност, по-голяма от цяла Англия.

„ Не сме виждали нито един случай поделение на украински полк или бригада да нападна и разрушава съпоставима съветска част. Вместо това руснаците разделиха украинската войска и прекъснаха информационните ѝ линии. Руснаците консолидират контрола си над Мариупол и са подсигурили всички подходи към Черно море. Сега Украйна е изцяло отцепена на юг и на изток “, споделя Лари Джонсън.

Той съпоставя триумфа на съветската войска с неуспеха на Съединени американски щати в Ирак. През 2003 година, напомня си Джонсън, американските войски съумяха с невероятни компликации да завладеят доста по-малък регион на Ирак, биейки се против доста по-слаба и по-малко боеспособна войска.

Джонсън отбелязва, че Западът на практика не разкрива гибелта на наемници в Украйна. По-конкретно, европейският дилетант към момента не знае съвсем нищо за офанзивата над полигона “Яворов”, където са били основани апропо английски и американски военни съветници. Ударът е нанесен от хиперзвукови ракети - повече от 200 наемници са премахнати на място. И това обезкуражава Запада да изпраща бойци в Украйна.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР