Битката за Донбас няма да бъде кратка, а упорита и

...
Битката за Донбас няма да бъде кратка, а упорита и
Коментари Харесай

Ген. Събев: Парадът се провежда от доста унизена руска армия, Путин няма да седне на масата за преговори

" Битката за Донбас няма да бъде къса, а упорита и кръвопролитна. Руската войска опита да овладее Киев и други градове, а в този момент това се повтаря, което демонстрира, че не могат да намерят верният походи и тактичност, с цел да пробие защитата. Силите на Русия не са задоволителни, с цел да пробият украинската войска, допустимо е да се разгласи частична готовност, с цел да привлекат още сили. До края на годината не трябва да чакаме завършек на войната ". Това съобщи за " Твоят ден " по NOVA NEWS военачалник Съби Събев.

По думите му Херсон може да бъде оповестена за република, като Донецк и Луганск. " Може и всички да се обединят в Донбас и да се причислят към Русия. Парадът се организира от много унизена съветска войска. Целите бяха непостижими за този състав от войските. Няма изгледи войната да завърши поради съветския фетиш към успеха, към която ще се стремят непременно, с цел да задоволят публичното мнение. Не смятам, че Путин ще се откаже и ще седне на масата за договаряния ", уточни той. И добави, че с изключение на Херсон, Запорожка област също е цел за преодоляване, с цел да се подсигурява водоснабдяването на Крим.

" Една страна, жертва на принуждение би трябвало да бъде подкрепена, Украйна се бори за оцеляването си. Тя имаше съображение да каже, че ще употребява нуклеарно оръжие. Ядрената изразителност на Русия има пропагандна цел, тя е прибегнала до такава единствено в случай че някой заплашва оцеляването ѝ. Нашата неразбираема позиция носи единствено негативи ", счита генералът.

Според него проправяне на кулоар към Приднестровието не е на дневен ред през днешния ден. " С тези информации се цели всяване на напрежение и да накарат Украйна да концентрира запас и на Запад. Преминава се към тактика на изтощение на силите и на двете страни. Ако се реализира триумф оттатък алената линия Източно от Изюм, може да се пристъпи към атака в Приднестровието ", разяснява ген. Събев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР