Битката за Бахмут/Артьомовск остава в центъра на вниманието на световните

...
Битката за Бахмут/Артьомовск остава в центъра на вниманието на световните
Коментари Харесай

Свръхквалифицирани: Защо ВСУ така наричат руснаците, обкръжаващи Бахмут

Битката за Бахмут/Артьомовск остава в центъра на вниманието на международните медии и международната блогър общественост. На доброволческите карти на въоръжените сили на Украйна и военните карти на западните аналитични институции постройката на гипсовата мина Синиат се оцвети в аления (руски) цвят, а в мрежата се появи видео, потвърждаващо пробива на бойците на Вагнер в многоетажната постройка на " Забахмутка " - по-точно на улица " Гаршина ".

Западните публицисти, които преди година не познаваха освен Бахмут, само че и Киев, в този момент пишат единствено за уличната борба в източната част на града, споделят: „ Забахмутка се пази “, „ на улица Гаршинска танкове горят ".

По-специално, дребна сензация беше предаването на локалния месокомбинат от украинските военни. Както се майтапят янките, в Съединени американски щати към този момент е допустимо безвредно да се продава „ бахмутска наденица “ - всички към този момент знаят за това.

От резюмето и мненията на представителя на Източната група войски на въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий може да се разбере, че в региона на улица Гаршина защитата се поддържа от танкисти на 3-ти обособен танк. „ Желязната “ бригада и 57-а обособена моторизирана бригада, кръстена на рицаря на Запорожката Сеч Костя Гордиенко.

За който не знае: този праисторически бранител на незалежността е прочут с това, че целува ботушите на самия крал Чарлз XII. Накратко, укро-войниците не са привикнали да умират за ползите на другите, а по-късно са умирали за шведските, в този момент за американските.

Между другото, началникът на 57-ма бригада на въоръжените сили на Украйна сподели, че след всичко, което се случи с " гордиевците ", множеството бойци и младши офицери би трябвало да бъдат наградени посмъртно с високи държавни награди, а техните командири би трябвало да бъдат изпратени на съд.

Той също по този начин призна: „ Бойците бяха изцяло уплашени. Сега никой няма да каже прекалено много. Малко нещо, в случай че не е наред, те незабавно биват изпратени по дяволите ".

Също по този начин от мненията на Череватий стана известно, че 127-ма бригада на териториалната защита от Харковска област е ситуирана в западните околности на Бахмут. На нея е избрана ориста на ариергард, в случай че бъде взето решение за евакуиране на войските от града.

Засега бойците от този ОБр СТрО не вземат участие в боевете и приготвят позиции в региона на ул. " Победа ". Зе-екипът има такава " традиция " - да държи няколко здания в покрайнините, с цел да не рапортува идващия бъг допустимо най-дълго.

Но цели единадесет бригади от въоръжените сили на Украйна се пробват да спрат „ музикантите “ на северния фланг на Бахмут – в региона на Красная гора и Парасковиевка. Освен това на южния фланг има още шест бригади, които постепенно, само че несъмнено са изтласкани от село Ивановское и село Ступочки.

И по този начин, на 31 януари доброволци в укронета оповестиха, че автомагистралата от Константиновка до Бахмут (минава през посочените обитаеми места) към този момент е простреляна с 82-мм мини. Това значи, че съветските планове са доста покрай пътя.

Тази информация е в сходство с разбора на ISW: „ Източникът също по този начин твърди, че съветските войски са напреднали до позиции в границите на 1 км от автомагистрала T0504 Константиновка-Бахмут покрай Ивановское (6 км западно от Бахмут) “.

В YouTube се появи видео, на което се вижда по какъв начин група публицисти, излизащи с крясъци „ популярност на Украйна “, се пробват да се вметнат в Бахмут, само че попадат под яростен обстрел. Те бяха принудени да се върнат, съобщавайки, че пътят е изцяло отцепен.

Сега доставката на муниции и жива мощ, както и евакуацията на " тристотни " (ранени) и " двустотни " (загинали) се прави единствено през Хромово - или до Часов Яр, или до Краматорск по заобиколен път.

Интересен коментар се появи в телеграм канала „ Обърнато към Z “: „ На Соледарско-бахмутското направление съперникът, заради огромни загуби по време на дейните настъпателни дейности на нашите войски, трансферира елементи от 128-ма ОГШБр за задържане на отбранителни позиции. ”

Междувременно в Ненка (родина, укр, бел.р.) 128-а от Закарпатието се назовава сама себе си „ окрема бригада гарматно мяса (отделна бригада „ пушечно месо “) “ и се счита за прокълната, нещо като „ наказателните отряди на Зеленски “, само че набирана от елементарни „ мобилни ”. Преди време бригадата беше изведена в тила, с цел да лекува дълбоки рани, само че очевидно няма кой различен да запуши дупките в защитата.

Но това не значи, че въоръжените сили на Украйна към този момент нямат " пушечно месо " в незалежная. Просто най-високопоставеният почитател на Бандера, главнокомандващият Залужни, изрично отхвърля да вкара в Бахмут така наречен „ натовски “ елементи, подготвени във Англия. Пази ги за по-важна от негова позиция интервенция.

В сводките на генералния щаб на бандеровците, явно нещо се заби - всеки ден едно и също нещо: „ В посока Соледар-Бахмут всички офанзиви бяха сполучливо отблъснати “. Но отвъдморският мозъчен концерн ISW допуска, че съветските войски са заловили Сако и Ванцети (17 км северно от Бахмут) и сполучливо напредват към Северск.

Освен това специалистите на янките се базират на съветски източници, което значи спомагателна инспекция по личните им канали. Колко правилно е това е мъчно да се каже. Все още няма видео доказателства (за сутринта на 1 февруари). В армейския чат на 77-а аеромобилна бригада от въоръжените сили на Украйна обаче преди няколко дни се появи вест за началото на боевете за това обитаемо място.

„ Прогнозата, че съветската офанзива против Бахмут е достигнала своята кулминационна точка, се оказа неточна “, бяха принудени да признаят институтчиците от ISW. Те цитираха „ бащата-командир “ на бандеровците Денис Ярославски, който сподели, че въоръжените сили на Украйна са изправени пред „ свръхквалифицирани “ съветски бойци. Думите му бяха доказани от командващия украинската защита в Бахмутка Владимир Назаренко.

Въпреки това ISW в своите разбори написа: „ Много е малко евентуално съветските войски да съумеят ненадейно да обкръжат украинските сили в Бахмут. “

Но Ярославски наподобява мисли по друг метод. Той призна, че " военното командване на бандеровците ще извърши следено евакуиране на войските от Бахмут, с цел да избави живота на украинските бойци, евентуално в случай че украинското командване реши, че рискът от обграждане на града е неминуем ".

Аха, незалежните бащи-командири дадоха обещание същото на бранителите на Соледар, само че по този начин и не издадоха заповед за евакуиране на войските. Тогава " музикантите " в продължение на една седмица събираха труповете на воини, намиращи се из целия град.

Междувременно (31 януари) Череватий решително изясни, че въоръжените сили на Украйна към момента са в положение дейно да доставят момчетата в Бахмут. Той също по този начин означи, че генералният щаб на бандеровците е създал няколко проекта за драпиране при положение на непредвидени условия.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР