Битката за бъдещето на втория стълб на пенсионната система навлезе

...
Битката за бъдещето на втория стълб на пенсионната система навлезе
Коментари Харесай

Пенсионните фондове искат държавата да се разправи с най-големия им критик

Битката за бъдещето на втория дирек на пенсионната система навлезе в нов стадий – персонални офанзиви. Пенсионните фондове са внесли публична тъжба в Комисията за финансов контрол (КФН) с гледище страната да накаже най-големия им обществен критик – финансистът Любомир Христов.

Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване (БАДДПО) е гневна на поредност публикации на Христов в личния му блог, в които той твърди, че вторият дирек се е провалил и би трябвало да се закрие.

Фондовете са изключително раздразнени от отчет на европейската неправителствена организация за отбрана на потребителите на финансови услуги Better Finance, написан в частта за България от Любомир Христов. Във вторник пенсионната асоциация популяризира писмо до медиите от името на Pensions Europe, съгласно което отчетът на Better Finance се основавал на погрешни данни и вадел неправилни изводи. В отчета се твърди, че дълготрайната действителна рентабилност на спестяванията за пенсия в България е доста ниска.

Защо фондовете водят война с Любомир Христов?

Финансистът Любомир Христов дълги години работеше и преподаваше в Съединени американски щати. Между 1990 и 1994 година беше член на управата на Българска народна банка, след което стана представител на България в Световната банка. През 2011 година беше повдигнат за претендент за вицепрезидент на Меглена Кунева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР