Битката в политиката винаги е битка между личности. Личностите са

...
Битката в политиката винаги е битка между личности. Личностите са
Коментари Харесай

Слави Василев: Политиката е битка между личности

" Битката в политиката постоянно е борба сред персони. Личностите са тези, които оформят главната притегателна мощ. " Това съобщи пред БНР политологът Слави Василев.

Според него в родната политика има единствено три фигури, които имат тежест да претендират за действителна власт. Това са Бойко Борисов, Румен Радев и Костадин Костадинов, посочи той. По думите му няма други политически водачи, разполагащи с задоволително политически капитал, с цел да ръководят страната.

Политологът бе безапелационен, че не е политически план на президента. Според него президентът има огромна вероятност и капацитет, само че той към момента не желае да излезе отвън руслото на своите пълномощия. Василев изрази мнение, че Радев ще довърши мандата си и няма да бърза да се хвърля в борбата.

По отношение на ръководещата коалиция, Василев акцентира, че Бойко Борисов държи властта в сглобката. Той е същинският шеф, добре си играе играта да подскаже на съдружните му сътрудници, че животът на това държавно управление зависи единствено от неговата воля, добави политологът.

По думите му Борисов ще остави ПП/ДБ да покажат пред обществото, че не стават за ръководещи и след ротацията на министър председателите ще показва, че ГЕРБ са доста по-оправни в ръководството на страната.

Според Слави Василев локалните избори няма да доведат до тежки спорове и разпад на сглобката.
 3 месеца след раждането на
3 месеца след раждането на " некоалицията " Денков към момента няма доверие на ГЕРБ

Премиерът остава сдържан оптимист
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР