Битката в група Е на Шампионската лига започна с две

...
Битката в група Е на Шампионската лига започна с две
Коментари Харесай

Ивелин Попов и "Спартак" взеха точка от "Марибор", "Ливърпул" стъпи накриво срещу "Севиля"

Битката в група Е на Шампионската лига стартира с две равенства. Българският национал Ивелин Попов и неговият " Спартак " (Москва) приключиха 1:1 при гостуването си на " Марибор ", до момента в който любимецът " Ливърпул " изненадващо не съумя да победи " Севиля " – 2:2.

Ивелин Попов се появи на терена в 87-ата минута, заменяйки Куинси Промес. Капитанът на националния тим на България нямаше време да окаже въздействие върху дуела, само че се включи с готовност.

#МариборСпартак // #MariborSpartak 1:1 #UCLpic.twitter.com/wRTp3MDVSm
— FC Spartak Moscow (@fcsm_official) September 13, 2017

Това беше дебют за 29-годишния футболист в групите на Шампионската лига.

Двубоят на стадион " Людски врът " беше белязан от произшествия надалеч преди неговото начало. Фенове на съветския отбор се сбиха с полицията в Марибор, като даже замеряха униформените с факли. Шампионът на Русия беше подкрепян от към 1000 души в Словения.

 Феновете на
© Reuters

Феновете на " спартак " се сбиха с полицията в Марибор.

" Спартак " игра доста по-силно и тотално доминираше против противника и единствено може да съжалява, че не си потегли с трите точки. След положително първо полувреме Александър Самедов откри в 59-ата минута след добавка от близо.

" Марибор " се хвърли на взлом в заключителните минути и стигна до изравняването в 85-ата. Точен беше Бохар, който се разписа с хубав фалцов изстрел.

Завръщането на " Ливърпул " в Шампионската лига не се увенча с триумф, като " Севиля " още веднъж се оказа " черна котка " за мърсисайдци. Испанският отбор, който спря алените на финала в Лига Европа преди година, в този момент измъкна 2:2 на " Анфийлд ".

Андалусийците поведоха изненадващо посредством Бен Ядер в 5-ата минута. Той се разписа от близка отдалеченост след груба неточност на Деян Ловрен.

Все отново до края на първото полувреме " Ливърпул " стигна до поврат с попадения на Фирмино и Мохамед Салах. И за двамата това бяха първи попадения в Шампионската лига с екипа на мърсисайдци.

Салах, който трансферира технично вратаря в 37-ата минута повтаря достижението си от " Базел ", когато още веднъж означи в шампионата при първото си присъединяване за швейцарците

 Коутиньо за първи път се появи на терена този сезон, само че не оказа помощ с нищо на
© Reuters

Коутиньо за първи път се появи на терена този сезон, само че не оказа помощ с нищо на " Ливърпул ".

В 42-ата минута Роберто Фирмино пропусна да даде още по-комфортен задатък на отбора си, изпускайки дузпа. Това се оказа и решаващо в дуела. След почивката " Севиля " игра по-добре и вкара втори гол посредством Кореа в 72-ата минута.

Дори влизането на Филипе Коутиньо за първи път този сезон не усъвършенства представянето на мърсисайдци. В края отборът на Юрген Клоп получи и червен картон, откакто Джо Гомез беше изпъден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР