Битката с насилието в училище има измерения и извън местната

...
Битката с насилието в училище има измерения и извън местната
Коментари Харесай

Чобанов: Битката с насилието в училище има измерения и извън местната власт

Битката с насилието в учебно заведение има измерения и отвън локалната власт, само че Столична община ще работи както е работила до момента и още по-активно за справяне с този проблем “ . Това съобщи зам.-кметът на Столична община по направление „ Култура, обучение, спорт и предварителна защита на зависимости “ Тодор Чобанов по време на конференцията, проведена от БГНЕС „ Как да спрем насилието в учебно заведение - три стъпки за по-безопасна образователна среда”.
Чобанов акцентира, че най-ценният запас на едно общество са децата и тематиката за предварителната защита за насилието и експанзията в учебно заведение извънредно значима. „ Тя би трябвало да стартира от фамилията. То основава положителната основа на характера, навиците взаимоотношенията у децата. Родителят е алфата и омегата на спокойното развиване на детето. Той най-добре може да преценя във всеки един миг какво се случва с неговото дете и следят ли се тревожни признаци “, акцентира зам.-кметът.
Тодор Чобанов посочи, че Столична община развива голям брой планове, които са ориентирани към това да се привлекат децата към действия, които ще доведат до предотвратяването на насилието. „ Желанието ни е да се развие дълготраен интерес, да вземем за пример към плуването и детето да го практикува, с цел да може да сътвори по този метод положителен модел за свободното време. Желанието ни е децата да имат разнообразни занимания, които да развият въображението и творчеството им. Когато спечелихме купата Европейската столица на спорта главен акцент е и ще бъде развиване на спортната инфраструктура и спортни събития. За нас спортът е един от главните принадлежности за предварителна защита. “, акцентира отрасловият зам.-кмет.
200 спортни събития единствено тази година има повече в София по отношение на купата Европейската столица на спорта. Периферните региони на София, дребните обитаеми места също са акцент за спортни събития. Общината е стартирала и напълно нова грантова скица, ориентирана към клубния спорт.
„ Когато приказваме за децата в учебно заведение, е и въпросът за инфраструктурата учебното заведение да бъде прелестно място. Средата на образователния развой е извънредно значима за спокойствието и качеството му. Над 20 млн. лева общински средства сме вложили единствено за последната една година, което включва и възстановяване на системата за видео наблюдаване. 83 детски градини и 64 училища-общински имат цялостно външно построено външно наблюдаване. “, разясни Чобанов.
От друга страна той разясни, че се построява непрестанно спортни площадки в учебно заведение и отвън него. През 2006-2017 година са построени 73 нови физкултурни салони, 14 плувни басейна, 7 спортни комплекса в образователна среда са реконструирани.
Предвижда се доста нарастване на средствата за спортни клубове и школи през 2018 година В последните 2 години те бяха към половин милион лева 50 нови улични фитнес площадки бяха построени, с изключение на 150-те съществуващи. Те са предопределени към младежите. Има растеж на потреблението на тези уреди. Освен това към 2000 младежи членуват в спортните клубове, съобщи Чобанов.
„ Битката с насилието в учебно заведение има измерения и отвън локалната власт. Затова днешната среща е извънредно значима. Има тематики, които изискват публичен консенсус, какво се случва в медийната среда, да вземем за пример какъв артикул могат да употребяват децата. Столична община ще работи както е работила до момента и още по-активно за справяне с този проблем “, добави Тодор Чобанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР