Битката на огнеборците с пламъците в Панагюрско продължава втори ден.

...
Битката на огнеборците с пламъците в Панагюрско продължава втори ден.
Коментари Харесай

Какво се случва с пожара в Елшица?

Битката на огнеборците с пламъците в Панагюрско продължава втори ден. На терен са стотици пожарникари и горски чиновници.

Към 17 ч. закапаха дълго чакани капки дъжд. Надеждата е да няма плевел вятър, който да възпламени още веднъж огъня. Пожарът към този момент е локализиран. Няма заплаха от разпространяване.

Заради припламващите огнища обаче през днешния ден следобяд беше извикан и хеликоптер " Кугър ".

По обед припламнаха нови огнища, а най-опасен беше огънят на билото, под което е село Попинци.

„ За наслада, горе по билото съумяха да го спрат с тежки верижни машини, предоставени ни от мините. Направено е всичко по този начин, че хората да бъдат спокойни и ги приканвам, в случай че се наложи, кметове сътвориха организация, предизвестиха най-близките къщи сами да окажат подпомагане по запазване на тяхното имущество “, съобщи гл. комисар Николай Николов, шеф на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

" Въпреки гъстия пушек, който обви селото през нощта и рано сутринта, просеките, които бяха обезпечени, виждате, че са над километър и това не разреши по никакъв метод огънят да навлезе в обитаемото място “, сподели Никола Белишки, кмет на Панагюрище.

В Елшица нощта беше безсънна.

Пламъци и унищожаването на гората качиха по стръмния терен десетки доброволци, като Панчо Панчев от Панагюрище, който напряко от почивката си на морето се озова измежду огъня.

Спасен е и развъдникът с елени и муфлони в планината. Просеките се уголемяват още.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР