Битката между COVID-19 и други вируси е довела до забавяне

...
Битката между COVID-19 и други вируси е довела до забавяне
Коментари Харесай

Витанов: Болниците няма да се напълнят до Коледа


Битката сред COVID-19 и други вируси е довела до закъснение на разпространяването на ковид. Това регистрира математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов и предвижда, че това няма да разреши на Коронавирус вълната да сътвори проблеми на здравната система до коледните празници. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32342
И през ноември се чака лечебните заведения да не се изпълнят, написа още математикът и добавя: „ Не се чакат проблеми до края на годината. Но дано да пристигна декември “.

14-дневната заболеваемост спада, регистрира Витанов. „ Ковидът е задоволително занимателен, с цел да не може да се надигне толкоз, че да ни сътвори проблеми за Коледните празници. Това е задачата на играта.  След празниците зависи от това, какво ще си внесем от чужбина около празниците.  Предварителните сметки не демонстрират, че ще имаме особени проблеми “, добавя той. По думите му „ болестта се  свива, само че Ковидът не се дава да бъде тръшнат бързо “.  

Според математика „ Болниците няма да се изпълнят през ноември. Няма да се изпълнят и до Коледа ". 

„ Очаква се да минем през есенно-зимната вълна без огромни проблеми до коледните празници. Ако не си внесем доста вируси по празниците – и след Ивановден ще сме добре “, написа още той. 

Смъртността през втората половина на ноември ще е ниска, само че се чака да се появят дни с двуцифрено число умряли, предвижда Витанов и моли: „ Внимавайте въпреки всичко и се пазете. Къси клечки ще има. Пиша си го аз това, но кой ли го слуша. Пазете се, къси клечки ще има. Не теглете късата съчка “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР