Битката кой ще наследи патриарх Неофит и накъде ще тръгне

...
Битката кой ще наследи патриарх Неофит и накъде ще тръгне
Коментари Харесай

Иван Гарелов: Битката кой да оглави БПЦ вече започна

" Битката кой ще наследи патриарх Неофит и накъде ще тръгне Българската православна черква стартира. И то не от през днешния ден, а от няколко дни, в това число и в интернационалната част ". Това съобщи в специфичното студио на Евронюз България журналистът Иван Гарелов.   

" Следващите четири месеци ще бъдат доста значими, тъй като ще е борба за преодоляването на църквата. През нея минават разграничителни линии, които минават и през цялата страна. Тези две течения - проруско и евроатлантическо, минават и през православната ни черква. Тактът, който Неофит решаваше тези проблеми, ще бъде необходим извънредно доста ",  уточни Гарелов.

Според него множеството от евентуалните претенденти да наследят патриарх Неофит са с " проруски настроения - има умерено проруско, едно Путино съветско, има и мракобеснически съветско крило. Един единствен е този, който съставлява евроатлантическите полезности е митрополит Йосиф, който дава отговор на тези условия. Нищо чудно и посолствата да демонстрират интерес към неговата кандидатура ", счита Гарелов. 

По мнението му пловдивския митрополит дядо Николай " е свръх претендент, пловдивският щаб работи извънредно старателно за неговата кандидатура ".

Целия диалог във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР