Битката е за началото на реформата. Ще преместим палатките пред

...
Битката е за началото на реформата. Ще преместим палатките пред
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания: Януари местим палатките пред МЗ


Битката е за началото на промяната. Ще преместим палатките пред Министерството на здравеопазването през януари.

Това обявиха в коридорите на Народното събрание омбудсманът Мая Манолова и представители на придвижването "Системата ни убива ", откакто депутатите одобриха дефинитивно Закона за хората с увреждания. Утре народните представители би трябвало да гласоподават на второ четене и Закона за персоналната помощ. "Истинската победа ще бъде на следващия ден, когато бъде признат и този закон. Утре е Никулден. Един прекрасен християнски празник. Всъщност, битката е за смяна на политиките във връзка с хората с увреждания, трудови квоти, поддръжка за претовареност, налична среда, финансова поддръжка, които са заложени в този закон. Но, действително идеята на майките е Законът за персоналната помощ, който ще се гледа на следващия ден ", съобщи Манолова.

"Ако законът мине във разновидността, конкретизиран след последната среща с господин Бойко Борисов, ще съберем палатките, само че ги местим пред Министерство на здравеопазването, тъй като нашата борба продължава с промяната в ТЕЛК. Това е единствено началото. Очаквайте ни от януари на друго място, отново с палатков лагер ", разгласи Вера Иванова от "Системата ни убива ".

"В признатите през днешния ден текстове финансовата помощ към момента е съгласно ТЕЛК, което за майките не е заслужено ", добави тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР