Битката е много оспорвана. Изборите не преминават без напрежение, предаде

...
Битката е много оспорвана. Изборите не преминават без напрежение, предаде
Коментари Харесай

Сигналите Заваляха! На Балотажа В Галиче Се Случва Нещо Безкрайно Гнило!

Битката е доста оспорвана. Изборите не минават без напрежение, съобщи bTV.

От едната партия алармираха, че през задния вход на учебното заведение, където има изборна секция, в постройката са влезни 15 души. Хората били непознати в селото, само че попадали в изборните описи.

Подаден е и сигнал, съгласно който на място пред секциите се пропагандира за един от двамата претенденти за кмет.

До изборите в Галиче се стигна, откакто предходният кмет на селото Ценко Чоков беше задържан и наказан на първа инстанция за похищение, побой и палеж на автомобил. Припомняме, Чоков не беше наказан по обвиняването против него за лихварство.

Местните хора имат огромни упования от новия шеф на управата в селото. Хората желаят от новия кмет да се усъвършенства инфраструктурата в Галиче, както и да се постави завършек на страха и напрежението сред самите поданици, съобщи БНР.

Припомняме, някогашният кмет на Галиче Ценко Чоков беше задържан в продължение на седем месеца до 9 януари 2017 година откакто прокуратурата разгласи, че е провела двумесечно следствие по отношение на нарушавания в активността на кметството.

Отделно на това той бе задържан по обвиняване за ръководена на проведена незаконна група за рекет, изнудване и побой. Самият Ценко Чоков беше в ареста с поредност от обвинявания. Неговият наследник, откакто бе оневинен по друго дело за побой, също бе задържан дружно с родителя си.

Обвиненията против Ценко Чоков пристигнаха и след серия от репортажи от село Галиче и обвинявания от страна на негови съселяни за тормоз, в това число и за палеж на коли.

Първоначално обаче Ценко Чоков стана национално прочут при провеждането на локалните избори, когато заведе на курорт част от съселяните си, а тържеството за успеха му на изборите беше с впечатляващо музикално оформление.

По-късно, на 5 октомври Върховен административен съд реши, че Чоков към този момент не е кмет на Галиче. Решението на Върховен административен съд беше след повече от четири месеца след постановлението на административния съд на Враца. Върховните съдии потвърдиха решението Ценко Чоков да бъде отхвърлен от поста.

Съдът тогава анулира решението на Общинската изборна комисия от началото на май месец, която се базира на правото на Чоков да употребява неплатен отпуск и остави скандалния кмет на поста му, отменяйки решението на ЦИК за предварително преустановяване на мандата му.

Решението на висшите магистрати е, че директно определените от електората длъжностни лица мат право на заплатен, само че не и на неплатен отпуск.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР