Битката Българската банка за развитие да заработи само за малкия

...
Битката Българската банка за развитие да заработи само за малкия
Коментари Харесай

Кирил Петков: 600 млн. лева са дадени за ремонт на 400 язовира, но са оправени само 10

Битката Българската банка за развиване да проработи единствено за дребния и междинния бизнес наподобява е приключена. Това разгласи министърът на стопанската система Кирил Петков по Българска национална телевизия.

От през днешния ден той потегля на инспекция на няколко язовира.

" Държавната консолидационна компания (ДКК) е вложила 600 милиона лв. в ремонта на стени и уреди на съществуващи язовири с концепцията да се възстановят над 400 язовира. Засега обаче единствено 10 са възобновени и аз желая да ги прегледам, да видя какво се случва, тъй като първите индикации са червени лапмпички - отново ми светят като в ББР. Аз назначих комисия за тяхната работа и светнаха няколко червени лампички. Ще посетя няколко от тези язовира да видя ", разяснява министърът на стопанската система.

Неговата последваща цел от понеделник е обвързвана с Българската организация за експортно обезпечаване, която по думите му има огромна съгласуваност с Българската банка за развиване.

" Българската организация за експортно обезпечаване също би трябвало да застрахова дребни и междинни предприятия в техния експорт. Обаче виждам, че те застраховат освен експортна активност, само че кредитен риск ", разяснява още Кирил Петков.

" Това значи, че евентуално можете да отидете в тази организация, да си вземете застраховка за кредитен риск и по-късно да ходите в ББР и да вземете заем оттова. Идеята е на изчистването на ББР и тази застрахователна организация, която никой не я е чувал, има огромна съгласуваност. Моята последваща цел е от понеделник започваме работа и по тази активност ", изясни той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР