Битка до последните метри, изпреварвания, много сметки и доста емоции

...
Битка до последните метри, изпреварвания, много сметки и доста емоции
Коментари Харесай

Шампионите в мотокроса станаха ясни в Айтос

Битка до последните метри, изпреварвания, доста сметки и много страсти у състезатели, треньори и тимове видя многочислената аудитория по време на Grand prix Айтос 2022 - 7-ми и финален кръг от Републиканския ни шампионат. Домакините от Община Айтос бяха подготвили чудесно трасе, на което близо 100 състезатели си оспорваха купите чак до карирания байрак, като в късния неделен следобяд имаше и удовлетворени, и разочаровани.

Оспорвана беше борбата при най-малките в МХ 50, като първите трима приключиха в границите на една точка – спечелилият и вторият – Радостин Присадов с Husqvarna и Георги Георгиев с Gasgas (и двамата от „ М6 Yamaha рейсинг тийм “) събраха по 45 точки, а третият Георги Вендов с Husqvarna от „ АИТ рейсинг тийм “ – 44. Вендов е първенец в класа за 2022, следван от водачите на „ М6 Yamaha рейсинг тийм “ Пламен Иванов и Георги Георгиев. При 65-кубиковите Георги Гинов от „ Мото спорт Варна “ с Husqvarna победи и в двата манша, като изпревари Ефе Окур от Турция с КТМ и Павел Марков от „ Панчо рейсинг тийм “ с КТМ. Шампионската купа е за Гинов, след него сезона приключиха Теодор Йорданов от „ Ябланица МХ “ с Gasgas и Лъчезар Овчаров от „ Етрополе “ с КТМ. В МХ 85 Венцислав Тошев от „ Мото спорт Варна “ с Husqvarna записа триумф и в двата дни, като след него и в събота, и в неделя се подредиха Дани Цанков от „ М6 Yamaha рейсинг тийм “ с Yamaha и Мартин Лалев от „ Киппен МХ рейсинг тийм “ с КТМ. Цанков си обезпечи купата за 2022, пред Тошев и Лалев.

Добро каране в Айтос направи Данаил Стефанов от „ Ябланица МХ “ с Gasgas, който взе и двата манша, Максимилан Мадалиев от „ Мото спорт Варна “ с КТМ записа две втори места, а трети приключи Живко Иванов от „ Елхово рейсинг клуб “ с КТМ. Титлата при 125-кубиковите завоюва Павел Доневски от „ Троян мотор спорт 01 “ с КТМ, пред Стефанов и Цветан Бузин от „ М6 Yamaha рейсинг тийм “ с Yamaha. В МХ 2 по шампионски с победи в Айтос приключи Хакан Халми от „ НСА моторспорт “ с КТМ, който изпревари Кристиан Петков от „ Мотоклуб Бобошево “ с КТМ и Радослав Зоков от „ АИТ рейсинг тийм “ с КТМ. Халми приключи 2022 с цялостен актив от точки, Зоков е втори, а Виктор Нейчев от „ Еър макс рейсинг “ с Gasgas е трети. В МХ 1 нов триумф и в двата манша без проблеми взе Майкъл Иванов от „ АИТ рейсинг тийм “ Husqvarna, като изпревари и в двата дни Георги Георгиев от „ НСА моторспорт “ с Kawasaki и Живко Богданов от „ Несебър мото клуб “ с КТМ. Майкъл също завърши 2022 без загуба, като в крайното класиране след него са Богданов и Георгиев.

В МХ Григор Царев от „ Джи ар си моторспорт 2020 “ с „ Gasgas “ също завърши без загуба сезона и узакони купата си пред Николай Колев от „ Киппен МХ рейсинг тийм “ с Kawasaki и Людмил Александров от „ Тони МХ рейсинг “ с Yamaha. Тримата приключиха в същия ред и на надпреварата през уикенда. При 250-кубиковите купата беше решена точно в Айтос - Георги Иванов от „ Ридо Самоков “ с Honda, който приключи трети в последния кръг си обезпечи крайната победа за годината с 13 точки пред Свилен Иванов от МСК „ Севлиево “ с Yamaha (победител в Айтос) и Тончо Леков от „ Киппен МХ рейсинг тийм “ с Kawasaki.

В МХ Senior първенец кръг преди края стана Кадир Масар от „ АИТ рейсинг тийм “ с Honda, само че съотборниците му Янко Зоков с Kawasaki и Атанас Петров с КТМ водиха доста сериозна борба в Айтос. В последна сметка Зоков изпревари единствено с 6 точки Петров в крайното класиране. В кръга за наслада на домакините успеха отиде при Калчо Димов от „ Смарт МХ мото “ с Kawasaki. При над 55-годишните първенецът също стана явен едвам в неделя - Димитър Аргиров от „ Дизел левент “ с Kawasaki, изпревари в крайното класиране съотборника си Живко Бонев с Yamaha и Мирослав Христов от Троян мотор спорт 01 “ с Yamaha.

Сезонът в мотокроса през 2022 включваше 7 кръга – два на мотополигон „ Докса хълм “ край Кортен, два на „ Горна Росица “ край Севлиево и по един на „ Козар Белене ” край Левски, в Троян и в Айтос. В шампионата се включиха 231 състезатели от 34 клуба.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР