Бити ли са полицаите пред Кауфланд на Цариградско шосе в

...
Бити ли са полицаите пред Кауфланд на Цариградско шосе в
Коментари Харесай

Екшън с цивилни полицаи в Пловдив


Бити ли са служителите на реда пред " Кауфланд " на " Цариградско шосе " в Пловдив? Превишили ли са  правата си? Подозрителни ли са всички хора, които нервно се оглеждат, до момента в който вървят по улицата?

Длъжни ли са жителите да дават за инспекция персоналната си карта на цивилни служители на реда със длъжностен автомобил без отличителни знаци? Тези и още доста други въпроси изникнаха по време на вчерашното съвещание с подсъдим Стефан Бойкинов, предаде Plovdiv24.bg.

Вървял си Бойкинов по тротоара на локалното платно на " Цариградско шосе " от страната на " Кауфланд " в посока от кръстовището с ул. " Ландос " към кръстовището с бул. " Освобождение ". Оглеждал се наляво и надясно. Било към 19,00 часа.

Два часа по-рано почнала профилирана полицейска интервенция за предварителна защита на кражбите. В региона дошъл необозначен длъжностен полицейски автомобил с двама цивилни служители на реда. Служителите на реда забелязали мъжа, сторил им се чудноват и подозрителен и решили да го ревизират.

Единият служител на реда слязъл и отишъл към Бойкинов откъм гърба, наредил му да остане на място, легитимирал се със служебната си карта и най-учтиво го помолил да показа персоналната си карта.

Гражданинът обаче отказал с думите " Вие не сте полицейски чиновник " и траял да върви по пътя си.

Присъединил се вторият служител на реда и също изискал персоналната карта на жителя, а той отвърнал: " Вие не сте служител на реда " и го избутал. Тогава служителят го предизвестил, че ще бъде отведен в районното полицейско ръководство за определяне на самоличността, а Бойкинов внезапно го избутал и тръгнал да си продължава пътя. 

Двамата служители на реда понечили да му слагат белезници, той се дърпал и от самото начало крещял " Правят ми обир. Аз съм цивилно лице. Вие не сте служители на реда " и се опитвал да се отскубне. Успял да докопа качулката на единия и почнал да я дърпа.

Тарапаната събрала навалица зяпачи, някой се обадил на незабавния телефон 112. Дошла патрулка от най-близкото VI районно управление (на МВР), само че си тръгнала, тъй като разправията не ставала на тяхна територия, след това пристигнал екип от V районно управление (на МВР).  Междувременно цивилните чиновници съумели да надвият жителя и да закопчеят белезниците за мантинелата. 
 

Стефан Бойкинов е предаден на съд за причиняване на лека телесна щета на двама служители на реда. Прокурорът по делото желае условна присъда от 3 месеца с 3 години изпитателен период. Адвокатът на подсъдимия обаче упорства да бъде изцяло оневинен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР