Bitcoin, Ethereum и почти всички други криптовалути са в мечи

...
Bitcoin, Ethereum и почти всички други криптовалути са в мечи
Коментари Харесай

Цената на биткойна спадна още, след като ЕС иска да направи криптовалутите проследими

Bitcoin, Ethereum и съвсем всички други криптовалути са в мечи пазар (beak market) през последния месец, откакто Китай се ангажира да забрани добива на криптовалути, наред с други децентрализирани принадлежности, в края на месец юни. Крипто запалянковците обаче към този момент имат още една причина да се тормозят и да гледат на биткойна и неговите сътрудници с по-малко романтизъм, откакто Европейски Съюз разгласи, че желае да предприеме ограничения против криптовалутната промишленост, като направи цифровите портфейли по-проследими.

Като част от по-големите старания на Европейски Съюз за ограничение на прането на пари и други финансови закононарушения, във вторник европейските депутати вкараха законопроект, който ще изисква тържищата за криптовалута и другите снабдители на услуги, свързани с блокчейн, да събират подробна персонална информация за потребителите на тяхната платформа. Понастоящем портфейлите за криптовалути са изцяло анонимни, обвързани единствено със комплицирани пароли и без никаква персонална информация, въпреки че някои крипто тържища и платформи за крипто портфейли към този момент изискват от потребителите да изпратят свои персонални данни и неведнъж документ за идентичност.

Законите ще бъдат ориентирани към „ снабдители на услуги за крипто активи “, а освен към частните консуматори. Например платформите за търговия и продан също ще би трябвало да събират и регистрират персоналната информация на търгуващите в тях.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР