BitCluster, руска компания, специализирана в решения за добив на Биткойн

...
BitCluster, руска компания, специализирана в решения за добив на Биткойн
Коментари Харесай

Руска компания изгражда огромен център за копаене на Биткойн

BitCluster, съветска компания, профилирана в решения за рандеман на Биткойн (BTC), разкри плана си за създаване на 120-мегаватов (MW) център за данни в Етиопия за да утвърди страната като прочут международен център за рандеман.

Това обстойно оборудване, разпростряло се на 30,000 кв. м в Адис Абеба, ще бъде ситуирано в непосредствена непосредственост до подстанцията за високо напрежение “ “. Очаква се центърът за данни да стартира да действа до януари 2024 година, като актуалната фаза включва свързването на трансформатори.

От BitCluster настояват, че инженерните стандарти на центъра са съобразени със спецификациите на най-съвременния хардуер за рандеман. Освен това компанията удостовери, че новата енергийна инфраструктура от подстанция Килинто ще подсигурява непрестанно електрозахранване, като ще се похвали с предстоящо време на работа от 99%.

Енергийното зареждане на центъра за данни, предопределено за рандеман на BTC , ще се реализира единствено от възобновими източници, по-специално от язовира Grand Ethiopian Renaissance Dam, приет за най-голямото хидроенергийно начинание в Африка, което може да се похвали с потенциал от 5.15 GW.

BitCluster акцентира, че забележителният мащаб на плана ще им разреши да действат като повсеместен център за услуги, улесняващ ефикасните интервенции посредством вътрешно премахване на неизправности в устройствата, като по този метод усъвършенства продуктивността на добива, спестявайки време и разноски.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР