БИСМАРК, Северна Дакота (AP) — Съдия отхвърли дело, заведено от

...
БИСМАРК, Северна Дакота (AP) — Съдия отхвърли дело, заведено от
Коментари Харесай

Съдия отхвърли оспорването на Фарго срещу ограниченията на Северна Дакота за местния контрол върху оръжията

БИСМАРК, Северна Дакота (AP) — Съдия отхвърли дело, заведено от най-големия град в Северна Дакота, който оспори нов закон, забраняващ наредби за зониране, свързани с оръжия и муниции.

Фарго заведе дело предходната година, като назова закона противоконституционен и нарушава пълномощията на локалното самоуправление. Държавният областен арбитър Чери Кларк във вторник почете настояването на щата за кратко правосъдно решение и отхвърли жалбата на града.

„ Въпреки че Съдът е склонен, че (Конституцията на Северна Дакота) има за цел „ оптимално локално самоуправление “, законът не е постановил, че този език самичък по себе си дава на градовете с локално ръководство правото да законодателстват по тематики, които законодателната власт на щата е лимитирала “, написа съдията.

Но тя също по този начин изрази угриженост по отношение на дейностите на законодателната власт: „ Ако законодателната власт продължи да лимитира пълномощията на локалното ръководство, градовете с вътрешно ръководство нямат свободата на пре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР