БИСМАРК, Северна Дакота (AP) — Гласоподавателите в Северна Дакота ще

...
БИСМАРК, Северна Дакота (AP) — Гласоподавателите в Северна Дакота ще
Коментари Харесай

Гласоподавателите в Северна Дакота ще решат дали 81 години са твърде стари, за да служат в Конгреса

БИСМАРК, Северна Дакота (AP) — Гласоподавателите в Северна Дакота ще решат този юни дали да попречат на хората да се кандидатират за Конгреса, в случай че са задоволително възрастни, с цел да навършат 81 по време на техния мандат в Камарата или Сената.

Набиране на подписи съумя да добави въпроса към бюлетината, заяви кабинетът на държавния секретар Майкъл Хау в петък, и до момента в който някои правни учени споделят, че щатската възрастова граница за места в Конгреса би била противоконституционна, това може да докара до предизвикателство на казус във Върховния съд, който съществува от десетилетия.

Инициативата за гласоподаване няма да попречи на който и да е сегашен президент да се кандидатира още веднъж. Най-възрастният член на тричленната делегация в Конгреса на Северна Дакота е сенаторът републиканец Джон Хувен на 67 години. В предишното Северна Дакота е имала осемдесетгодишни сенатори, в това число демократът Куентин Бърдик, който умря на поста през 1992 година на 84-годишна възраст.

Въпреки че...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР