БИСМАРК, Северна Дакота (AP) — Федерален апелативен съд отхвърли искане

...
БИСМАРК, Северна Дакота (AP) — Федерален апелативен съд отхвърли искане
Коментари Харесай

Решението на 8-ми окръг подкрепя усилията на племената да принудят законодателите да преначертаят законодателните граници на Северна Дакота

БИСМАРК, Северна Дакота (AP) — Федерален апелативен съд отхвърли искане в петък за закъснение на решението на арбитър, че законодателната карта на Северна Дакота нарушава гласуването Закон за правата за понижаване на силата на гласоподаване на две индиански племена.

Отказът от 8-ми областен апелативен съд на Съединени американски щати идва седмица преди крайния период, избран от съдията на щата за приемане на нова законодателна карта окръзи.

Миналия месец основният областен арбитър на Съединени американски щати Питър Уелте постанови, че картата нарушава Закона за изборните права от 1965 година, защото „ пречи на индианските гласоподаватели да имат равни благоприятни условия да избират претенденти по собствен избор “. Той даде на републиканския държавен секретар на Северна Дакота Майкъл Хоу и на следения от Републиканската партия законодателен орган до 22 декември „ да одобряват проект за поправяне на нарушаването “.

Групата Turtle Mountain от индианците Chippewa и Spirit Lake Tribe заведоха делото при започване на предходната година. Те твърдяха,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР