Бишкотена торта със сладко, сметана и плодове - ако някой

...
Бишкотена торта със сладко, сметана и плодове - ако някой
Коментари Харесай

Бишкотена торта със сладко, сметана и плодове

Бишкотена торта със сладко, сметана и плодове - в случай че някой италианец я види тази торта, ще каже просто Мамма Миа!

Необходими Продукти

● бишкоти - 1 пакет 400 г Savoardi
● заквасена сметана - 1 кофичка 1 кг или 2 х 400 г
● сладко - бурканче
● сушени червени боровинки - 100 - 200 г или други плодове

Начин на подготвяне

Предварително да уточня, че тази бишкотена торта би трябвало да се направи най-малко 8 часа преди мотива, с цел да имат задоволително време бишкотите да поемат и да стегне в хладилника.

Аз нормално я върша даже от предходния ден и стои цяла нощ. Не става прекомерно сладка, тъй като не прибавям никаква спомагателна захар - сладостта идва от бишкотите и захарта на сладкото и плодовете.

Най-красиво наподобява тортата в правоъгълна стъклена тава, както е показано на фотографията.

Колкото е по-дълбока, толкоз повече етажи ще може да добавяте, до момента в който стигнат продуктите.

Започваме с 2-3 с.л. заквасена сметана, които размазвам хубаво по дъното, с цел да се напоят бишкотите на първия ред и от долната си страна.

Вместо заквасена сметана може да ползвате цедено кисело мляко или нормално, само че дано да бъде най-малко с 4.5% масленост другояче тортата ще стане прекомерно водниста.

Нареждаме компактно първия ред бишкоти, като натискаме хубаво към дъното. Отгоре размазвам на тъничък пласт сладко по желание, в тази ситуация на фотографията е от горски плодове (правила съм също с боровинки, ягоди, кайсии, мармалад от сини сливи с орехи - постоянно става перфектна).

Върху сладкото размазвам няколко лъжици от заквасената сметана, едвам се покрият отвред бишкотите.

Редим нов ред бишкоти, сладко, заквасена сметана...

Върху последния ред заквасена сметана посипвам отмерено трохи от сушени червени боровинки, смлени за малко в кафемелачка (с блендер несъмнено ще е по-добре, само че нямам).

Можеше да се украси и с черни боровинки или други горски плодове (пресни или замразени). Аз обичам доста алените боровинки, тъй като имат сладко-кисел усет.

Когато я върша с мармалада от сини сливи и орехчета, доста е уместно украсата от горната страна да бъде от смлени орехи.

Когато е със сладко от ягоди, от горната страна може да се подредят пресни или замразени ягоди и така нататък

Накрая затрупвам бишкотената торта със сладко, сметана и плодове, оставям я в хладилника и на другия ден си облизваме пръстите;-)

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР