Бисерка Стоянова от Националната следствена служба (НСлС) е подала документи

...
Бисерка Стоянова от Националната следствена служба (НСлС) е подала документи
Коментари Харесай

Отхвърлената от Кьовеши - Бисерка Стоянова иска да е национален член в Евроюст

Бисерка Стоянова от Националната следствена работа (НСлС) е подала документи за присъединяване в подбора за народен член в Агенцията на Европейския съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване - Евроюст. Това оповестиха за " Скандал " български съдии. Преди година тя беше един от магистратите, утвърдени от Прокурорската гилдия за европейски делегиран прокурор, само че не беше утвърдена от основния европийски прокурор Лаура Кьовеши.

Стоянова е приключила „ Право “ в СУ „ Св. Климент Охридски “ и през 1997 година стартира работа като следовател в Столичната следствена работа. От 2012 година е в Националната следствена работа, а сега завежда отдел „ Специализиран “ в институцията. За нея се приказва, че е близка до основния прокурор Иван Гешев, настояват нейни сътрудници.

Защо европейският основен прокурор Лаура Кьовеши не изиска да работи с Бисерка Стоянова? 

Този въпрос задаваха преди година в писмо до „ Скандал “ представители на прокурорската гилдия, които не желаят да бъдат представени. Те описват по-малко известна информация за Бисерка Иванова Стоянова. Според екипа на Кьовеши, Стоянова е една от седемте кандидатури, която е върната поради неналичието на опит в правосъдни каузи. Най-голямото й следствие е като следовател за злополуката край Своге, където досега няма нито един наказан министър или различен върховен държавен чиновник, разясняват прокурори.

След над три години следствие, прокуратурата най-накрая внесе през февруари 2021 година в съда делото за тежката злополука с рейс край Своге, при която през лятото на 2018 година починаха 20 души. На съд отиват водачът на рейса Григор Григоров, както и още петима души – началници в строителната компания " Трейс ", надзорници на ремонта на пътя, както и шефка на дирекция в организация " Пътна инфраструктура " (АПИ). За същата злополука има и още едно дело. Обвиняеми по него са някогашните началници в АПИ Светослав Глосов и Дончо Атанасов. В края на предходната година съдът го върна поради нарушавания.

Според сигнала, Стоянова е близка до шефа на Националната следствена работа Борислав Сарафов, който е някогашен зам.-главен прокурор от 2013 година до 2017 година по времето на Сотир Цацаров, когато беше основен прокурор на Република България. Името му се свързваше неведнъж в медиите с депутата от Движение за права и свободи и предприемач Делян Пеевски. Вероятно това е същинската причина да не бъде желана Бисерка Стоянова в екипа на Лаура Кьовеши, настояват прокурорите.

В писмото се споделяше още, че тя живее в мезонет в столичния квартал „ Надежда “. Често посещавала голямо имение в село Гаганица до Берковица. Нейната сестра Снежа и шурей Томас живеят в Симеоновград и съгласно сигнала били сектанти. Освен това Бисерка Стоянова работила още като специалист и получава заплата от Амбулатория – групова процедура за профилирана здравна помощ „ Първа контузия “ ООД. Фирмата е благосъстоятелност на Виктор Спасов, Христо Христов, Валентин Кънев и Николай Цонев. Интересен миг е, че до 2014 година съучастник в амбулаторията е бил Асен Балтов, настоящ шеф на болница „ Пирогов “, демонстрира информация в Търговския указател.

Виктор Спасов е шеф на „ Първа контузия “ ООД и е брачен партньор на Стоянова. В нейната декларация пред Инспектора на Висшия правосъден съвет за 2019 година се показва, че къщата в село Гаганица е на 916 кв. м и е закупена за 2000 лева Двата жилището от над 120 кв. м., които са декларирани от двамата съпрузи предходните години, изчезват от документа. Стоянова си купува „ Форд Мустанг “ на лизинг за 77 080 лева Тя заявява 12 400 лева налични средства. Двамата съпрузи имат над 338 000 лева заеми (ипотечни, потребителски и лизинг). Виктор Спасов заявява приходи от към 148 000 лева за година.  

Екип на " Скандал "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР