Бисер Петков ще остане министър на труда и социалната политика.

...
Бисер Петков ще остане министър на труда и социалната политика.
Коментари Харесай

Обратен завой – Петков остава министър на труда

Бисер Петков ще остане министър на труда и обществената политика. Това съобщи в Турция министър председателят Бойко Борисов. Вчера министър-председателят одобри оставката на Петков. В диалог с премиера министърът е декларирал, че се отдръпва заради невъзможността да овладее създалото се напрежение по отношение на настояванията на родителите с деца с увреждания.

„ Оставям Бисер Петков на работа, ще забележим палатковите лагери дали ще продължат. Щом родителите на децата с увреждания се схващат с него и му имат доверие, разгадавам да продължат работата си и да разрешат казуса. Казал съм да ги събере през днешния ден всички на среща. Оставката е пред мен, постоянно мога да я задвижвам ”, съобщи Борисов.

„ Не чакахме общественият министър Бисер Петков да си подаде оставката. Не единствено сме сюрпризирани, а сме шокирани от това, което се случи. Точно стартира да се работи по Закона за персоналната помощ, дори през вчерашния ден Мая Манолова е предложила на министъра нашия закон, Бисер Петков го е подкрепил и е предложил на идващия ден да приказва с майките, с цел да обсъдят значимите точки в закона. Два часа по-късно Бисер Петков беше подал оставка ”, описа поредицата събития една от протестиращите - Гергана Маврова, пред Нова телевизия.

Тази оставка е шокиращо изненадваща. За първи път виждаме някой да подава оставка, когато стартира да работи. По-скоро да се желае оставка, тъй като ние не имаме вяра, че тази оставка е подадена непринудено ”, разяснява Грета Аспарухова.

Новият закон би трябвало да донесе персонална грижа, грижа съгласно потребностите на лицето, разяснява пред Българска национална телевизия Венелина Казанджиева, майка на 27-годишно момче с увреждане. По думите й новият закон е настъпил доста ползи - това е първият министър, който разбра, че ние пари не желаеме, в противен случай, дадохме му хрумвания, с които искахме да облекчим данъкоплатците, разясни Казанджиева.

Според протестиращите майки оставката на министъра значи, че проектозаконът ще бъде върнат. Те предизвестиха, че в случай че Бисер Петков не бъде върнат на поста, ще провеждат митинг за оставката на държавното управление.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР