Бирмингам спечели двубоя си срещу Мидълзбро от 11-тия кръг на

...
Бирмингам спечели двубоя си срещу Мидълзбро от 11-тия кръг на
Коментари Харесай

Бирмингам надви Мидълзбро в двубой с три греди и много положения

Бирмингам завоюва дуела си против Мидълзбро от 11-тия кръг на Чемпиъншип с 2:1 в дуел, изпълнен с доста положения и три греди. Франсиско Виялба откри за домакините в 33-ата минута, а Даниел Аяла изравни в 87-ата. Само две по-късно Один Бейли донесе успеха за Бирмингам.

Още в третата минута домакините можеха да излязат напред в резултата, само че вратарят Дарън Рандолф направи ужасно избавяне. Максим Колен подаде в наказателното поле, където Виялба стреля от упор, само че вратарят на гостите избави.

В 12-та минута след центриране от фаул в наказателното поле Марк Робъртс отклони с глава, а в опита си да почисти Даел Фрай можеше да си означи автогол, само че още веднъж Рандолф се навеси ослепително.

Домакините откриха резултата в 33-ата минута. Виялба пое топката в центъра и подаде надясно към Колен, който имаше ужасно доста пространство. Без закъснение той върна топката към Виялба на границата на наказателното поле и с превъзходен изстрел топката попадна в мрежата – 1:0.

В 43-та минута Виялба подаде вдясно към капитанът Харли Дийн, който стреля с глава. Рандолф улови топката навръх голлинията, като имаше подозрения дали това не би трябвало да бъде гол, само че повторенията ясно демонстрираха,че топката не е минала линията с целия си размер.

Минута преди края на първата част Белингам стреля, топката се отклони от бранител в алено и излезе в ъглов удар.

Това обаче не беше всичко за първата част. В добавеното време топката още веднъж срещна гредата зад Рандолф. След центриране от ъглов удар на Виялба топката стигна до Кристиан Педесен, който нанесе удар с глава, само че в напречната греда.

В 71-ата минута Пади МакНайър опита да центрира, само че след рикошет в състезател на Бирмингам топката се насочи заплашително към вратата на Лий Камп, който обаче съумя да избие.

В 82-ата минута Колен нахлу в наказателното поле и опита подаване, само че топката бе отбита Рандолф. Тя въпреки всичко стигна до Магома, който стреля, само че топката се отби от бранител. После последва нов изстрел на Гари Гарднър, само че и той нямаше шанс, откакто шутът му срещна гредата.

В 87-ата минута гостите изравниха. След центриране в наказателното поле се стигна до безредие пред Камп. Шунич не можа да почисти, а по-късно и Харли Дийн не съумя да стори същото. Брит Асомбалонга центрира и Даниел Аяля вкара в опразнената врата – 1:1.

Само две минути по-късно Бирмингам още веднъж поведе. Дан Краули центрира на далечната греда, а там Один Бейли бе оставен изцяло непокрит и оформи крайния резултат от близко с глава - 2:1.

С тази победа Бирмингам се изкачва до 12-ата позиция с 16 точки. Мидълзбро остават 20-ти с 10 точки. В идващия кръг бирмингамци гостуват на Лийдс Юнайтед, до момента в който Мидълзбро одобряват Уест Бромич Албиън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР