Бирена марка номер едно в България е Пиринско с 19%

...
Бирена марка номер едно в България е Пиринско с 19%
Коментари Харесай

"Пиринско" е най-консумираната бира в България по данни на производителя й

Бирена марка номер едно в България е " Пиринско " с 19% пазарен дял в размер, заяви производителят " Карлсберг България " като се базира на данните за първите седем месеца на 2017 година
Компанията разгласи, че е нараснала размера на продажбите си с 18.7% по отношение на януари - юли 2016 година, а приходите са нарастнали със 17.6%. Делът и на общия пазар на бира е 30.7%.

Във финансовия доклад на компанията - майка " Карлсберг груп " за шестмесечието особено е отбелязал доста положителният растеж на приходите в България, паралелно с Италия и Португалия.

В международен мащаб " Карсберг " отбелязва растеж на чистите доходи от 2%. Общият органически размер понижава с 2%, повлиян от спада на пластмасовите опаковки в Русия. Обемът на една от най-популярните марки Tuborg пораства с 3%, главно с помощта на азиатския пазар. В същото време другият бранд - Carlsberg спада с 1%, основно поради високото ползване през 2016 година около европейското състезание по футбол.

Компанията регистрира нарастване на продадените размери на крафт и специфични бири с 25%, а на безалкохолната бира в Западна Европа - с 13%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР