BIRD извади документ, подписан от кандидата за шеф на БНБ,

...
BIRD извади документ, подписан от кандидата за шеф на БНБ,
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Прокуратурата нищо не направи за измамата в Инвестбанк

BIRD извади документ, подписан от претендента за началник на Българска народна банка, под една незаконна скица, за която няколко души трябваше да влязат в пандиза.

Любомир Каримански бил експерт и т. н., само че в случай че той не даде пояснение за подписа си под тази фиктивна лъжлива интервенция, рано или късно ще си замине дружно с цялата партия на Слави Трифонов. Ако пък и ГЕРБ гласоподават за него, всичко ще стане ясно, кой защо се бори, кой на кого е човек и т. н.

Накратко, "Инвестбанк ", на която е изпълнителен шеф Каримански към оня миг, сякаш е изплатили в брой 1,1 млн. лв. на ром шарлатанин, записал се като съуправител на компания, на която банката е дебитор. И банката след това претендира, че си е изплатила дълга, за който е наказана.

Прокуратурата нищо не направи за тази машинация, ромът споделя при разпити, че никакъв милион не е виждал, единствено се е подписал, и му платили 900 лв.. Няма банков клон, който да разполага с 1 млн. в брой, без да ги е изискал от Българска народна банка.

Разкрих тази история в две публикации през 2015 година и продължение през 2017, в e-vestnik и в. "Галерия ". След това и "Капитал " разказа историята.

Всичко мина без последици за никого (като изключим, че Петя Славова водеше 6 каузи против мен за предходни изявления за други обири на милиони в тази банка).

Измамената компания след това си прибра парите от банката със арбитър реализатор, а прокуратурата не видя закононарушение.

Отдолу ще сложа линкове, в случай че желае някой да прочете с детайлности.

Прочее, би трябвало да е ясно, че за началник на Българска народна банка се желае неоспорим претендент, без нищо подозрително в кариерата. Ако може да се откри някой, който не е работил в "Инвестбанк " и други

Иван Бакалов
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР