Бирата е една от най-консумираните напитки на планетата. Приема се

...
Бирата е една от най-консумираните напитки на планетата. Приема се
Коментари Харесай

Плюсове и минуси на БИРАТА

Бирата е една от най-консумираните питиета на планетата. Приема се за едва алкохолно пиво, което замества мощните концентрати, изключително измежду младото потомство. Ето кои са преимуществата и минусите на тази обичана на толкоз хора напитка. 

ПЛЮСОВЕ
Сърце

Приемана в лимитирани количества, бирата е потребна за сърцето, тъй като наличието на алкохол е извънредно малко. Една или две халби бира дневно намалява риска от инсулт или сърдечносъдови болести, тъй като забавят намаляването на “добрия ” холестерол.
Какво можем да лекуваме с бира?
Вероятно всеки от нас е срещал изказванието на швейцарския доктор, наименуван бащата на актуалната медицина Парацелз: „ Всичко е отро...
Прочети повече
Храносмилане
Бирата /най-вече тъмната/ съдържа към 1 грам фибри, които са значими за прекосяването на храната през чревния тракт. При дефицит на фибри в организма, може да се доближи до стомашно-чревни проблеми, като диария и запек.

Стомах
При болки в стомаха, киселини, гадене, е потребно да се пият няколко глътки бира. Тя облекчава болката и неприятното чувство. Но, внимавайте, при язва или гастрит, избягвайте да пиете бира.

Хранителна
Бирата съдържа огромно количество протеини и витамин В, както и разнообразни антиоксиданти, защото се създава от ечемик и хмел. И двете съставки са богати на флавоноиди, откъдето идват антиоксидантите в бирата.

Бъбреци
Макар при огромно наличие на алкохол, се стига до висок риск от поява на камъни в бъбреците, лимитираната консумация на бира защищава от камъни в бъбреците. Според изследване бирата понижава опцията за поява на бъбречни камъни с към 40%. 

Здрави кости
Бирата е потребна за костите, изключително светлата, която съдържа огромно количество силиций. Силицият взе участие в бирата под формата на ортосилициева киселина, която забавя изтъняването на костите. Поради това рискът от остеопороза при хората, които пият бира, е по-малък.
Защо е хубаво да изплаквате косата с оцет, бира и чай
Доброкачествената, непастьоризирана пшенична бира е източник на витамини и хранителни субстанции, потребни в грижата за косата. Козметикат...
Прочети повече
Памет
Хмелът е потребен за мозъчната активност, тъй като усъвършенства концентрацията и форсира мисълта. Учени в Университета Джунтендо откриват, че киселината в горчивия хмел /МНВА/ може да се употребява против деменция. Помага също за попречване заболяването на Алцхаймер.

Намалява кръвното налягане
Хора, които употребяват бира в лимитирани количество, рядко страдат от високо кръвно налягане.

Диабет
Според списанието на Европейската икономическа асоциация хора, които пият бира 3-4 пъти седмично, страдат 21% по-малко от диабет от тези, които не употребяват бира.

МИНУСИ
Калории
Бутилка бира съдържа към 300 калории, което се равнява на междинна порция пържени картофи. Редовното пиянство на бира е една от главните аргументи за внезапно повишение на тежестта.

Пристрастяване
Макар бирата да съдържа малко количество алкохол, би трябвало да знаете, че всеки тип алкохолни питиета водят до пристрастяване. Колкото повече се пристрастявате към бирата, толкоз по-често и по-големи количества консумирате от нея.
Ето по какъв начин въздейства БИРАТА на паметта
Хмелът, от който се вари бирата, е потребен за мозъка, тъй като може да усъвършенства концентрацията и да форсира мисловния развой. Японски академик...
Прочети повече
Дехидратация
Дехидратацията на тялото предизвиква съществени вреди на организма. Бирата води до високи равнища на дехидратация, откъдето произтичат значително здравословни проблеми. Махмурлукът сутринта след невъздържание с бира е резултата от тази дехидратация.

Кръвно налягане
Изпиването на 3 бири една след друга, води до повишаване на кръвното налягане. Високото кръвно предизвиква други болести, измежду които сърдечни заболявания, инфаркт и в редки случаи, даже рак.

Проблеми със съня
Бирата вреди на пълноценния сън. Макар първоначално ви приспива, след това ви е мъчно за спите добре. А неналичието на здравословен сън с времето води до отмалялост и изтощения.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР