Бирария в Мюнхен откри нов начин за преодоляване на недостига

...
Бирария в Мюнхен откри нов начин за преодоляване на недостига
Коментари Харесай

Срещу литър олио в Мюнхен взимаш литър бира

Бирария в Мюнхен откри нов метод за превъзмогване на дефицита на олио в Европа - като разреши на клиентите да плащат  в натура, осигурявайки си задоволителни ресурси, с цел да продължи да пържи шницели, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Много европейски страни, в това число Германия, изпитват дефицит след началото на съветското настъпление в Украйна. Двете воюващи страни обезпечават към 80 % от световния експорт на олио.

Мениджърите на мюнхенската бирария Гизингер, към която работи и пивоварна, считат, че са разкрили отговора. Те оферират на феновете на бира литър от обичаната напитка за същото количество слънчогледово олио.

" Просто свършихме олиото в кухнята и се постанова да бъдем изобретателни ", съобщи мениджърът Ерик Хофман пред Ройтерс.

Бутилките с олио от слънчоглед и рапица постоянно липсват от рафтовете в немските супермаркетите и доста магазини са въвели оптимални квоти на клиент.

" Снабдяването с олио е доста мъчно. Ако се нуждаете от 30 литра седмично и получавате единствено 15, в някакъв миг няма да можете да пържите шницели ", съобщи Хофман. Той посочи, че досега клиентите на бирарията са разменили към 400 литра олио за бира.

Литър бира коства към 7 евро в немските бирарии, а бутилка олио - към 4,5 евро.

Мориц Балер, клиент на бирарията, купил 80 литра олио в Украйна по време на посещаване за доставка на филантропична помощ. След това ги разменил за осем кашона бира за празненството за рождения си ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР