Бира, вино, водка, уиски и т.н., независимо от предпочитанията, няма

...
Бира, вино, водка, уиски и т.н., независимо от предпочитанията, няма
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем, преди да се напием

Бира, вино, водка, уиски и така нататък, без значение от желанията, няма подозрение, че едно пиво е превъзходен метод да се отпуснем, да оставим проблемите " на пауза " и да се позабавляваме с другари и познати (понякога и непознати).

Тъй като множеството имаме лека уязвимост към твърдо пиво в петък (а от време на време и в сряда, с цел да притъпим дългата работна седмица), взехме решение да се разровим малко по-дълбоко, с цел да разберем освен това за алкохола. Преди, несъмнено, да сме тръгнали към бара.

Мъже против дами

Ензимът, който оказва помощ за преработката на алкохола и отстраняването му от тялото, е по-ефективен при момчетата, в сравнение с при девойките, и до с 70 до 80% повече ензимна интензивност. Но пък с възрастта при мъжете успеваемостта му понижава по-бързо, в сравнение с при дамите.

Положителната страна

Алкохолът може да ни помогне да живеем по-дълго, настояват някои изследвания. Умереното пиянство с другари понижава напрежението и усилва времето, което прекарваме в обществената компания на другите. Струва си да опитаме.

Мозъчните кафези

Когато пием, мозъчните кафези не работят обикновено, заради което от време на време е мъчно да вървим по права линия или да изговаряме вярно думите. Това е и повода някои мъже да се сблъскват с казуса от невъзможността да " вдигнат самолета ".

Сънят

Макар да ни се е случвало да се приспим с една чашка, в действителност алкохолът е ужасяващ метод да си помогнем със заспиването. След като един път стартира да ни пуска и мозъкът възобнови естественото си действие, алкохолът изцяло нарушава нашия цикъл на сън. Ето за какво съвсем в никакъв случай не се усещаме отпочинали, откакто сме заспали пияни.

Пълно затъмнение

Липсата на мемоари от предната пиянска вечер е едно от тези прекарвания, които се трансформират в част от програмата на вечерта, и като че ли участваме в " Последният ергенски запой " - единствено гледаме фотоси и слушаме истории, без да си спомняме нищо, което в някои случаи (няма какво да се лъжем) си е за положително. /lifestyyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР