Бира преди вино или вино преди бира. Какъвто и да

...
Бира преди вино или вино преди бира. Какъвто и да
Коментари Харесай

Учени: Няма значение бира преди вино или вино преди бира

Бира преди вино или вино преди бира. Какъвто и да е редът, алкохолното замайване е същото. Учени потвърдиха, че редът на изразходване на двете алкохолни питиета няма никакво значение, написа " Гардиън ".

При добре следени лабораторни условия английски и немски учени организираха проучване, в което са взели участие 90 доброволци.

Всеки знае мита, че " бира преди вино и ще се усещаше добре; вино преди бира и ще се напиеш ", разяснява Кай Хензъл от Кеймбриджкия университет. Ние си помислихме, че би трябвало да има нещо в това, по какъв начин може да го тестваме, добави откривателят.

Доброволците в опита са били на възраст сред 19 и 40 година Те са били разграничени в три групи. Първата група е изпила към две и половина халби бира, а по-късно четири огромни чаши бяло вино. Втората изпила същото количество, само че в противоположния ред. Третата група е пила единствено бира или вино, само че със същата централизация на алкохол. Всички са изпили до 0,11%, с цел да имат едно и също равнище на алкохол в организма си.

Изследователите следили доброволците и ги разпитвали по какъв начин се усещат след погълнатия алкохол. Преди лягане всеки получил по чаша вода, като количеството е зависило от телосложението. През нощта доброволците са били под медицински контрол. На сутринта участниците са разпитани за махмурлука и са оценени със система, която е включвала фактори като жадност, замаяност, главоболие, отмалялост, гадене, болки в стомаха, сърдечен пулс и липса на вкус.

Седмица по-късно участниците се върнали и наново взели участие в опита. Този път тези, които са пили бира, а след това вино, са го създали по противоположния ред, в това число и групата, която е консумирала единствено вино или бира (бирата е на " Карлсберг " ).

Участниците са изброили богат лист от признаци и един на всеки 10 души е повръщал. Но резултатите, оповестени в журнала American Journal of Clinical Nutrition, демонстрират, че редът на консумация на вино и бира не оказва въздействие върху " интензивността на махмурлука ".

Развенчахме мита, не е истина, разгласи Хензъл. Той разясни обаче, че в проучването са съпоставени единствено бира с бяло вино, не са били включени алено вино, спиртни питиета или тъмна бира.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР