Бира на тема НАТО стана хит във Финландия. Местна пивоварна

...
Бира на тема НАТО стана хит във Финландия. Местна пивоварна
Коментари Харесай

Да отпразнуваме сигурността - бира на тема НАТО стана хит във Финландия

Бира на тематика НАТО стана шлагер във Финландия. Местна пивоварна пусна за продажба на пазара напитката, опакована в синьо кенче с рицар и емблемата на НАТО. Поводът е кандидатурата на скандинавската страна за участие в Алианса.

Името на бирата е игра на думи с финландския израз " Otan olutta ", който значи " Ще пия бира ", и френското редуциране на НАТО - OTAN.

" Идеята ми хрумна в четвъртък или петък предходната седмица, а през уикенда просто взехме решение да създадем етикетите. За благополучие към този момент имахме малко бира без етикети в склада ни. Моментът беше подобаващ. Не сме доста съществени, рицарят на етикета е подигравка, просто желаеме да отбележим, че финландската сигурност става малко по-добра, а посланието е нещо, с което хората в действителност се свързват ", споделя Петтери Вантинен, създател на пивоварната Olaf.

Тази седмица в магазина на Olaf Brewing са се извили опашки от купувачи, които желаят се снабдят с кенове бира. Някои клиенти са пътували стотици километри от други градове, с цел да чакат на опашка с вярата да се снабдят с скъпата напитка.



Досега към 8000 литра от натовската бира са изпратени до супермаркетите, само че от идната седмица производителите ще си партнират с двете най-големи финландски вериги за търговия на дребно и ще я създадат налична в магазините в цялата страна, като ще се предлага и разфасовка в бутилки.

От пивоварната имат намерение да изпратят от бирата в президентството, Народното събрание и основния щаб на армията.

" Надяваме се, че след тази натоварена пролет, управниците, Народното събрание и Въоръжените сили ще имат малко време да отпразнуват постигнатите резултати, да вземем за пример с тази бира. "



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР