Бира, чипс и цигара... Какво друго му трябва на един

...
Бира, чипс и цигара... Какво друго му трябва на един
Коментари Харесай

Бира, чипс и цигара по време на културно събитие възмутиха пловдивчанин

" Бира, чипс и цигара... Какво друго му би трябвало на един скоро устроил се новопловдивчанин, с цел да се наслаждения на фолклорната фиеста на Античния спектакъл?Нашият съвет е: когато сте се възползвали от опцията да присъствате гратис на културно събитие, апелирам не си оставяйте културата у дома! "

Това написа на електронната поща на Plovdiv24.bg наш постоянен четец, който явно е останал с неприятно усещане от видяното в понеделник вечерта.

, след двегодишна пауза поради коронавирус пандемията, в града под тепетата си дават среща представителни фолклорни сформира от Аржентина, Бразилия, Румъния, Грузия, Турция.

От българска страна - домакини са фолклорен Ансамбъл " Тракия “ – Пловдив с основен живописен началник: проф. доктор Даниела Дженева и Фолклорен Танцов Ансамбъл " Дилянка " с живописен началник Мария Кьосева. В това издание " Дилянка “ празнува своя 30-годишен празник със специфичен концерт-спектакъл.

В дните от понеделник 25-ти до петък – 29-ти юли, всяка вечер от 17.30 часа ще се има дефилетата на съставите по маршрут от " Дом Левски ", Главната улица до сцената на пл. " Стефан Стамболов ", където от 18.00 ч. ще се изнасят къси концерти. Официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния спектакъл са с начало от 20:00 ч. и вход свободен! Освен концертите в Пловдив, представления ще има и в град Пещера.

26-тия Международен фолклорен фестивал се провежда от Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР