Биотехнологична компания предлага смел отговор на изменението на климата –

...
Биотехнологична компания предлага смел отговор на изменението на климата –
Коментари Харесай

Иновативната капсула: Ще има ли „Ноев ковчег“ за зеленчуци на Марс?

Биотехнологична компания предлага самоуверен отговор на изменението на климата – капсула в жанр галактически транспортен съд, която може да отглежда дейно растения и в последна сметка да бъде разгърната на Марс, оповестява Ройтерс.

Базираната в Париж и Лос Анджелис компания е проектирала капсулна система (подобна на Ноев ковчег) с следена среда, която един ден може да разреши развъждането на разнообразни култури в космоса.

Той е въодушевен от разочарованието на Елеонора Ортолани от преработването

Проектът е на Барбара Белвиси, като тя го осъществя през 2018 година Лабораторията ѝ е основана отвън Париж. Изследователката сполучливо проектира системи за живи култури в следена среда на Земята, като се надява, че това ще докара до стабилно земеделие.

Снимка: Reuters

Капсулата BioPod е висока към 5 метра и има повърхност от 55 кв. метра. Формата ѝ е неповторима –елипсоидната ѝ форма спомага за поддържането на по-добър надзор на въздушния поток, отоплението и охлаждането.

Ирландското министерство на земеделието обмисля да предложи по 3000 евро за всяко убито животно

Проектът ще бъде показан в Дубай, с цел да разсъни интереса на евентуалните вложители. Именно там сега се организира тазгодишната конференция на Организация на обединените нации за климата, която ще продължи до 12 декември.

Снимка: Reuters

Биотехнологичната компания възнамерява да продава всяка една такава капсула за 350 000 щатски $, откакто бъде пусната на пазара.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР