Биорегенерация е първата българска тъканна банка, която освобождава съхранени стволови

...
Биорегенерация е първата българска тъканна банка, която освобождава съхранени стволови
Коментари Харесай

Терапия със стволови клетки при аутизъм

Биорегенерация е първата българска тъканна банка, която освобождава съхранени стволови клетки Пробата е употребена за алогенна трансплантация Стволовите кафези са превозени до лечебно заведение в Грузия за повлияване на положението на дете, диагностицирано с аутизъм Терапията включва венозна вливка на стволовите клетки
Тъканна банка Биорегенерация освободи първата частно съхранена проба , които бяха приложени при алогенна трансплантация. При този вид процедура пациентът получава донорски материал. В съответния случай реципиентът е момиченце, а употребяваните стволови кафези са били съхранени при раждането на по-малката му сестра. Резултати от вливката фамилията и лекарите чакат най-рано след 3 месеца.

Няколко години след раждането детето е диагностицирано с аутизъм. Проведени са голям брой лечения и лекувания за възстановяване на положението на детето, измежду които са и терапиите със . Първото вливане на стволови кафези е осъществено с донорска проба в Панама, а в този момент фамилията употребява съхранената при раждането на второто им дете проба за терапия в Грузия.

Замразените в България стволови кафези са превозени до грузинското лечебно заведение със профилиран превоз, в среда от течен азот, който поддържа нужната температура в диапазон от -150 до -190 градуса.

 Поставяне на стойката с касетата със замразени стволови кафези в транспортния съд
Поставяне на стойката с касетата със замразени стволови кафези в транспортния съд
Снимка: Биорегенерация

Медиците от грузинския екип споделяха противоположна връзка по отношение на високото качество на тестът. Те акцентират, че с помощта на чудесно изпълнената от българската тъканна банка процедура по добиване и , при размразяването на тестът е имало минимални загуби. При топене, както и при заледяване постоянно има % загуби на кафези. При предоставената проба за лекуване след топене е имало по-малко от 3 % загуба на кафези, т.е. тестът е запазила съвсем 100% виталността (жизнеността) на клетките.

" Съхраняването на стволови кафези в България постоянно е било задача за целия екип на тъканна банка Биорегенерация. Нашата цел е да дадем опция на клиентите си да се възползват от най-модерните и обещаващи практики в света, само че и да развиваме науката у нас. Днес сме горди, че сме първата частна тъканна банка, която освобождава проба в България. Очакваме с неспокойствие да узнаем резултатите от трансплантацията в Грузия и родителите да ни зарадват с позитивни вести. " - споделя Мая Стоева, административен шеф на биобанката.

Терапиите със стволови кафези при деца с аутизъм не са непозната тематика за медицината. Те се практикуват сполучливо в редица страни в Европа и по света и не малко български фамилии пътуват за задачата.

Стволовите кафези от години се ползват сполучливо при лекуването на повече от 100 болести, измежду които анемии, някои типове левкемии и даже Алцхаймер и Паркинсон.

В България от ден на ден родители вземат значимото решение да запазят за децата си при раждане. Всяка година Биорегенерация регистрира позитивен растеж на броя на искащите да се възползват от услугата.

" Шансът за освобождение на проба със стволови кафези, която е частно съхранена е 1:20 000 " - споделят от тъканната банка. Освен тестът, освободена за лечението в Грузия, биобанката има още 2 утвърдени проби за алогенно и автоложно приложение, които чакат да бъдат превозени и приложени.

 Логер, показващ температурата вътре в транспортния съд
Логер, показващ температурата вътре в транспортния съд
Снимка: Биорегенерация

Биорегенерация е най-голямата българска тъканна банка за стволови кафези с повече от 10 години опит в региона на фамилното банкиране. Екипът на банката ползва международните практики за добиване, обработка и заледяване на стволови кафези от кръв и тъкан на пъпна шнур. Един от основните фактори, които наблюдават прецизно е до 24 часа тестът с скъпия материал да бъде обработена и замразена, с цел да се запази оптимално качеството и виталността на стволовите кафези. Това е и едно от огромните преимущества при съхранението на стволови кафези в българска тъканна банка.

*Материалът е възложен от Биорегенерация
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР