Бионтек е пробвала ваксината си върху 30 мутации на COVID-19

...
Бионтек е пробвала ваксината си върху 30 мутации на COVID-19
Коментари Харесай

Бионтек: Ваксината ни е ефикасна срещу 30 мутации на COVID-1...

Бионтек е пробвала имунизацията си върху 30 разновидности на COVID-19 вируса и са получили положителни резултати. Така, че имунизацията на Пфайзер-Бионтек е ефикасна против актуалните разновидности в света, разгласи нейният съосновател Уур Шахин.

Констатирано е че имунизацията е 70% до 75% ефикасна за отбрана против инфекции, породени от разновидността на ковид, открит за първи път в Индия.

Уур Шахин загатна също, че може да се наложи трета доза от имунизацията след 6 до 9 месеца.

Турция е финализирала договорка за закупуване на още 60 милиона дози от коронавирусната ваксина Пфайзер-Бионте, с опция за спомагателни 30 милиона дози, оповестиха късно нощес Шахин и здравният министър на Турция Фахретин Коджа.



„ Нашата цел е да доставим колкото се може повече дози от нашата ваксина против COVID-19 на хората по света, с цел да помогнем за прекратяването на тази пандемия, да понижим хоспитализациите и да се върнем към естествен живот “, безапелационен е Шахин.

Министър Коджа разгласи, че Турция е поканила Шахин да посети страната при започване на юни. Той означи, че здравното министерство чака популацията в страната да построи имунитет против вируса преди септември благодарение на идващите антивирусни ваксини от няколко компании.

Снимка Агенция Анадола
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР