BioNTech разширява текущата си програма за клинични изпитвания, за да

...
BioNTech разширява текущата си програма за клинични изпитвания, за да
Коментари Харесай

BioNTech включва и двувалентни COVID ваксини в програмата си за клинични изпитвания

BioNTech уголемява настоящата си стратегия за клинични изпитвания, с цел да създаде нови ваксини и модели на приложение за по-добра отбрана против преобладаващия вид на ковид омикрон, оповестиха от компанията сътрудник на Pfizer. Оттам прибавят, че за първи път в програмата се включват и двувалентни ваксини – против разновидността омикрон и Уханския вид на SARS-CoV-2.

Разширената стратегия също ще се извършва в партньорство с Pfizer. Първоначално тя започва през януари и съгласно специалисти нейната значителност набъбна поради увеличението в световен мащаб на случаите на COVID-19. В същото време стана ясно, че отбраната против зараза от имунизацията Comirnaty понижава, без значение че отбраната против тежко протичане на болестта остава.

Сега BioNTech усилва броя на участниците в изпитването, като ще наблюдава имунния отговор в кръвни проби на 2150 участници вместо на 1420, какъвто беше първичният брой участници през януари.

Очаква се систематизираните данните да станат ясни през април.

„ Нашата цел е да разберем особеностите на отбраната, която тези ваксини обезпечават против омикрон, както и кръстосаната отбрана, която обезпечават против предходни разновидности на безпокойствие “, се показва в изказване на компанията.

„ В момента няма регулаторен консенсус по отношение на нуждата от ваксини, основани на разновидността омикрон “, допълват оттова.

От компанията прецизират, че изследването е било разширено, с цел да се включат няколко групи, включително и от доброволци. Участниците са получавали поредно ваксина, основана на разновидността омикрон, плюс до момента употребяваната ваксина, ориентирана към истинския вирус от Ухан.

В изследването е била обособена и нова подгрупа, в която участниците са получавали нова ваксина, ориентирана към тези два разновидността дружно – една нова функционалност, определяна като „ двувалентна ваксина “.

От BioNTech напомнят, че Европейската организация по медикаментите прикани фармацевтичните компании да изследват освен медикаменти, съобразени с разновидността омикрон, само че и бивалентни претенденти. Благодарение на доста огромните облаги от продажбата на Comirnaty – 10,3 милиарда евро чисти доходи през 2021 година, немската биотехнологична компания възнамерява да влага сред 1,4 милиарда и 1,5 милиарда евро за проучвания и разработки през тази година.

Прогнозата за доходи от ваксини за 2022 година също е оптимистична – предстоящото равнище е сред 13 и 17 милиарда евро.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР