Биометричните системи за сигурност се превръща във все по-предпочитан вариант

...
Биометричните системи за сигурност се превръща във все по-предпочитан вариант
Коментари Харесай

Вените на дланта заменят пароли за достъп

Биометричните системи за сигурност се трансформира във все по-предпочитан вид за софтуерните компании, които желаят да предложат успокоение на своите чиновници, тъй като е по-трудно да се копира пръстов отпечатък в сравнение с да се открадне ключова дума, написа "Монитор ".

Fujitsu показа най-новия способ за отключване за Windows 10, посредством различаване на вените на дланта. Fujitsu работи върху този тип технологии повече от десетилетие, само че в този момент в партньорство с Microsoft предлага сканиране на вените на дланта, като част от Windows Security Hello, технологията която разрешава на потребителите да влезнат в Windows 10 посредтвом лицето си или пръстов отпечатък, в случай че компютърът им разполага с нужния хардуер.

Сега сканирането на дланите се включва в листата, макар че сканира вените, а не самите длани. Идеята е, че мрежа от вени на дланта е толкоз оплетена и комплицирана, че е неповторима за всеки човек.

Също по този начин, е доста по-трудно да се направи копие от вените на дланта, в сравнение с да се откри фотография на лицето на някого, което може да е задоволително, с цел да се премине през избрани способи за отключване с лице.

Fujitsu споделя, че сканиращите вените устройства за преносим компютър, които са единствено малко по-големи от пощенски марки, са доста бързи и доста точни. Всичко, което е належащо е потребителя да задържат ръцете си тъкмо над скенера и са непосредствено в Windows, без да е нужна ключова дума.

Технологията работи с ориентирани нагоре инфрачервени лъчи, които се отразяват с друга скорост според от това дали открива вени или не. Крайният резултат е изображение на дланта, на което вените са изобразени като черни линии, които сигурността вградена в Windows Hello, може да се употребява за потвърждаване на самоличността на човек.

Деоксидираният хемоглобин във вените ги прави забележими при инфрачервено сканиране, а кръвта би трябвало да се движи, с цел да може да работи системата, тъй че хакери не биха могли да употребяват отрязана ръка, с цел да влязат в компютъра с Windows 10 на някой различен.
Все повече компании употребяват PalmSecure технология, която към този момент се оферират и в Windows 10 Pro преносимите компютри от Fujitsu.

Няма информация за потребителска версия, само че технологията евентуално ще бъде налична след време. В същото време други производители на хардуер не престават да опитват с всички типове биометрични идентификации, с цел да заменят обичайна ключова дума. Сърдечния темп, придвижването на устните и даже походката са някои от опциите, които се създават.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР