Биомасата на летящи насекоми в Германия е намаляла със 75%

...
Биомасата на летящи насекоми в Германия е намаляла със 75%
Коментари Харесай

Летящите насекоми в Германия изчезват

Биомасата на летящи инсекти в Германия е намаляла със 75% за към 30 години, без учените да са изцяло сигурни за аргументите. Става въпрос за тези инсекти, които са от главно значение за съществуването, развиването и хармонията на екосистемите
Изследователи вършат изследвания в предпазени региони в Германия от 1989 година. Те допускат, че пестицидите, употребявани в селското стопанство, са виновни за този обезпокоителен факт, осведоми БГНЕС.
Техните проучвания сочат, че фрапантното понижаване на летящи инсекти се следи каквито и да са климатичните условия, методите за обработка на почвите или характерностите на другите региони. Според ентомолози, за толкоз фрапантно понижаване на насекомите евентуално са намесени и по-глобални фактори и е належащо да се създадат спомагателни изследвания в тази посока.
Летящите инсекти играят основна роля за разнасянето на цветния прашец и опрашването на 80% от растенията в природата, както и за храненето на 60% от птиците.
Предишни проучвания разкриват тревожно понижаване на популациите на някои типове инсекти (главно пчели и пеперуди) в Европа и Северна Америка, само че не и на биомасата на летящите инсекти като цяло за дълъг интервал от време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР