Биолози откриха най-дългата змия в България. Влечугото дълго над два

...
Биолози откриха най-дългата змия в България. Влечугото дълго над два
Коментари Харесай

Откриха рекордно дълга змия край Бургас

Биолози откриха най-дългата змия в България. Влечугото дълго над два метра слага нов връх за най-дълга змия. Това откриха биолози край Бургас, които уловиха студенокръвното.

Животното е открито при обикновен мониторинг, осъществен от група учени и студенти от Българска академия на науките, Софийски и Шуменски университет.

Змията е неотровен смок и принадлежи към типа Голям стрелец (Dolichophis caspius), а общата ѝ дължина е 203 см. Съотношението на дължината на тялото, отнесено към дължината на опашката, демонстрира, че животното е женско, разясняват специалистите.

Змията е неотровна и е засечена в необитаем регион, тъй че новината е мотив за горделивост, в сравнение с за терзание за локалните хора, твърдят специалистите.

До момента в България имаше уловени единствено две змии с дължина над два метра. За единия образец информацията е доста нищожна. Другата змия е открита в Източни Родопи и е женска с дължина 202 см.

" Тези три змии са рекордни за България и даже се приближават до международните върхове за Големия стрелец " - разясняват проф. Николай Начев и доктор Мирослав Славчев, които документираха находката край Бургас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР